back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τι λέει ο βουλευτής Βασ. Υψηλάντης για τις Εφορίες και την απόφαση του Δ.Σ. Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤι λέει ο βουλευτής Βασ. Υψηλάντης για τις Εφορίες και την απόφαση του Δ.Σ. Λέρου

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις μειώσεις των Δ.Ο.Υ σε Κάλυμνο, Λέρο και Κάρπαθο και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου :

«H απόφαση για τη μείωση σε ενενήντα των Δ.Ο.Υ., σε όλη την Ελλάδα, πάρθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αποτελεί πλέον συμβατική υποχρέωση της χώρας. Η σημερινή κυβέρνηση, στα πλαίσια της αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, επιδιώκει την αλλαγή της δέσμευσης αυτής, ώστε αντί ενενήντα να διατηρηθούν τουλάχιστον εκατόν δεκαπέντε Δ.Ο.Υ σ’ ολόκληρη της χώρα.

Μέχρι σήμερα καμιά υπουργική απόφαση, εκτελεστική, της ως άνω δέσμευσης,  δεν έχει παρθεί για τις Δ.Ο.Υ της Δωδεκανήσου. 

Επιδίωξή μας, λόγω της νησιωτικότητας,  είναι πρωτίστως η διατήρησή τους στα νησιά μας, όπως σήμερα λειτουργούν.

Αυτή τη θέση διατύπωσα, κατά τρόπο απόλυτο, στη συνάντηση, που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του προέδρου της επιτροπής που συνέταξε μελέτη για τις αλλαγές στις Δ.Ο.Υ, του συμβούλου του υπουργείου κ. Β. Σπανάκη, των συναδέλφων μου κ.κ. Ε. Κόνσολα και Δ. Γάκη, των Δημάρχων Καλύμνου κ. Διακομιχάλη  και Λέρου κ. Κόλια και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου κ. Νισύριου, των πολιτευτών της Ν.Δ Ι. Βαγγέλη και Π. Μαραβέλια, του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Καλύμνου κ. Άγγελου Καλαθιανάκη  και άλλων παραγόντων.

Επεσήμανα μάλιστα ότι αν η κυβέρνηση επιτύχει την αλλαγή αυτή, οφείλει να εξετάσει και να ικανοποιήσει το αίτημα αυτό των νησιών μας. 

Σε κάθε δε περίπτωση πρέπει να  διασφαλιστεί αφενός η ίδια εξυπηρέτηση των νησιωτών  μας, η  μη μετακίνησή τους σε άλλα νησιά και η  παραμονή όλων των  υπαλλήλων στην υπηρεσία τους. 

Για όλα τα παραπάνω, αυτονόητα, δεν επεδίωξα μάλιστα μέχρι σήμερα τη δημοσιοποίηση των ενεργειών μου.  

Αφορμή των δηλώσεων μου, στάθηκε  η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου να κηρύξει ανεπιθύμητους τους κυβερνητικούς βουλευτές, η οποία θεωρώ ότι δεν εξυπηρετεί τον κοινό στόχο αλλά μόνον κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Τακτικές για τις οποίες δυστυχώς πληρώνει σήμερα ο έλληνας πολίτης.».

rodosalarm.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ