back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκλονισμένη η κοινωνία της Λέρου με τον πνιγμό του 6χρονου κοριτσιού που επέβαινε στη λέμβο με άλλους 21 αλλοδαπούς

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυγκλονισμένη η κοινωνία της Λέρου με τον πνιγμό του 6χρονου κοριτσιού που επέβαινε στη λέμβο με άλλους 21 αλλοδαπούς

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Λέρου με την είδηση πνιγμού του 6χρονου κοριτσιού, το οποίο εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Το εξάχρονο κορίτσι αγνοούνταν από τις πρώτες πρωινές ώρες όταν έπεσε στη θάλασσα μαζί με άλλους 21 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα 1,5 ναυτικό μίλι νοτιοανατολικά από το Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι μετανάστες όταν αντιλήφθηκαν τους λιμενικούς έσκισαν το φουσκωτό και έπεσαν στη θάλασσα, προκειμένου να περισυλλεγούν από το πλωτό σκάφος, και, όπως είπαν οι αλλοδαποί στους άνδρες του Λιμενικού, μαζί τους ήταν και ένα 6χρονο κορίτσι το οποίο αγνοείτο. 

Εν συνεχεία οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λακκίου και από εκεί στο Λιμεναρχείο Λέρου ενώ κάποιοι εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου για προληπτικές εξετάσεις.

Ευθύς αμέσως ξεκίνησαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό της άτυχης 6χρονης από δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ. ΕΚΤ, ένα παραπλέον σκάφος και ένα ελικόπτερο “super puma” της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η σωρός του άτυχου κοριτσιού βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο που είχαν εντοπιστεί οι μετανάστες…

lerosnews

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ