back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο ακριτικό Καστελόριζο η Κατερίνα Εμμανουήλ για τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (Σαντραπέ), το διήμερο 28 και 29 Απριλίου.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣτο ακριτικό Καστελόριζο η Κατερίνα Εμμανουήλ για τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (Σαντραπέ), το διήμερο 28 και 29 Απριλίου.

Στο ακριτικό Καστελόριζο, που δεν έχασε ποτέ την ελληνική ψυχή του, βρέθηκε για μία ακόμη φορά, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου, η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ, Κατερίνα Εμμανουήλ και παρευρέθηκε στο σημαντικό γεγονός των εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (Σαντραπέ). Ο ναός, ο οποίος παρέμενε επί δεκαετίες ανολοκλήρωτος, ανακαινίστηκε εκ βάθρων από τον ευπατρίδη Αθανάσιο Μαρτίνο και τη σύζυγό του Μαρίνα.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου, η υποψήφια βουλευτής παρακολούθησε τον εσπερινό στον υπό εγκαινιασμό ναό, όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον καταμερισμό των Αγίων Λειψάνων. Μετά το πέρας του εσπερινού έλαβε χώρα τιμητική εκδήλωση από τον Δήμο Μεγίστης, κατά την οποία τιμήθηκε ο Αθανάσιος Μαρτίνος, ένας άνθρωπος με ανεξίτηλο αποτύπωμα προσφοράς στην πατρίδα του. Το Σάββατο το πρωί, η κ. Εμμανουήλ παρακολούθησε τη θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου.

Τέλος, η υποψήφια βουλευτής συναντήθηκε και συνομίλησε, μεταξύ άλλων, με τον πρώην Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αντιδήμαρχο Στράτο Αμύγδαλο, τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο και τη σύζυγο του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο νησί για το σημαντικό γεγονός των εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (Σαντραπέ).

Ευγνώμονες άπαντες ευχαρίστησαν τον ευπατρίδη Αθανάσιο Μαρτίνο, για την ολοκλήρωση του Ναού, που αποτελεί τοπόσημο ύψιστης σημασίας για το νησί και πλέον στοιχείο αναγέννησής του.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ