back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Στη Σύνοδο του Πατριαρχείου ο Μητροπολίτης Λέρου – Καλύμνου & Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιος

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτη Σύνοδο του Πατριαρχείου ο Μητροπολίτης Λέρου - Καλύμνου & Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιος

Κατόπιν αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο σεβ. μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, εξελέγη, διά δεύτερη φορά και καλείται ως Μέλος Συνοδικό από της 1ης Σεπτεμβρίου ετησίας περιόδου.

Στην επιστολή του Πατριάρχη αναφέρονται τα εξής: «Ιερώτατε Μητροπολίτα Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, υπέρτιμε και έξαρχε Σποράδων Νήσων, εν Αγίω Πνεύματι αγαπητέ αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Παΐσιε, χάρις είη τη υμετέρα Ιερότητι και ειρήνη παρά Θεού.

Γενομένης, συνωδά τη κρατησάση εν τοις Πατριαρχείοις και λυσιτελεί αποδειχθείση παραδόσει, ανασυγκροτήσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και αναθεωρηθέντος πρότριτα συνοδικώς του τρόπου της τοιαύτης ανασυγκροτήσεως επί τη βάσει των πρεσβειών χειροτονίας των Ιεραρχών του Θρόνου και άλλων κριτηρίων, εξελέγη και καλείται ως μέλος Συνοδικόν, διά μίαν από της α’ προσεχούς μηνός Σεπτεμβρίου ετησίαν περίοδον, και η υμετέρα αγαπητή Ιερότης.

Όθεν, ασμένως ανακοινούμενοι τούτο αυτή, προτρεπόμεθα όπως προφρόνως αναλάβη τα ανατιθέμενα αυτή

Συνοδικά καθήκοντα, παρέχουσα μετά ζήλου την καρποφόρον συνεργασίαν αυτής, επί προαγωγή των ιερών υποθέσεων και συμφερόντων της Εκκλησίας.

Η χάρις και το άπειρον έλεος του Θεού είησαν μετά της υμετέρας Ιερότητος».


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΡΟΥ – ΚΑΛΥΜΝΟΥ & ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ κ.κ. ΠΑΙΣΙΟΥ

«Παναγιώτατε, Πάτερ και Δέσποτα,
Δεξάμενος τα Σεπτά Πατριαρχικά Γράμματα δι’ ων ανακοινούται εις την ταπεινότητά μου, η συμμετοχή της ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου διά την προσεχή ενιαύσιον περίοδον, ευλαβώς υποβάλλω εκ βάθους υιικάς απείρους ευχαριστίας.

Παναγιώτατε,
Η τιμή εις το πρόσωπόν μου υπό της Υμετέρας Θειοτάτης Παναγιότητος μεγίστη, η συμμετοχή και η φοίτησίς μου εις το Πρυτανείον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, υπό την εμπνευσμένην προεδρίαν της Υμετέρας Θειοτάτης Παναγιότητος, δι’ εμέ θα αποτελέση σχολείον πολλαπλών μαθήσεων.

Όθεν υπείκοντας των Σεπτών εντολών άψομαι των κρασπέδων της αγούσης εις το Σεπτόν Κέντρον της Ορθοδοξίας βάσει του ανακοινωθέντος χρόνου υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Επί τούτοις κατασπαζόμενος την Αγίαν Δεξιάν της Υμετέρας Θειοτάτης και Προσκυνητής μοι Παναγιότητος μετά σεβασμού βαθυτάτου και άκρας αφοσιώσεως διατελώ.

Εν Λέρω τη 8η Αυγούστου 2014».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ