back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σημαντική παρέμβαση του Δημάρχου Λέρου σε σύσκεψη που κάλεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣημαντική παρέμβαση του Δημάρχου Λέρου σε σύσκεψη που κάλεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Ο Δήμαρχος Λέρου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλη, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν πέραν του Υπουργού, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπιλάνης, η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα. Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μακρυωνίτης, δήμαρχοι και στελέχη της ΕΥΔΑΠ, του λιμενικού, καθώς και της περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Λέρου για μια ακόμη φορά τόνισε την απαράδεκτη γραφειοκρατία όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις της μονάδας αφαλάτωσης. Σημείωσε με έμφαση ότι αν και η δημοτική αρχή κατάφερε να ολοκληρώσει τις αδειοδοτήσεις και σήμερα θα λειτουργούσε η μονάδα, με απόφαση της διαχειριστικής αρχής θα πρέπει να επαναπροκηρυχθεί η προμήθεια της μονάδος!!! 

Ο Δήμαρχος Λέρου εξέφρασε την αγανάκτηση του και για την κωλυσιεργεία που παρατηρείται τόσο στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της γενικής γραμματέως, όσο και στο Υπουργείο Γεωργίας σχετικά με την αποκατάσταση του φράγματος.

Όσον αφορά στην πρόταση του Υπουργού για διαχείριση των υδάτινων πόρων από την ΕΥΔΑΠ τόνισε ότι αν τελικά είναι αναγκαία η συνεργασία αυτό θα επιτευχθεί αφού πρώτα διασφαλιστεί η σημερινή προσιτή τιμή του νερού, η διασφάλιση του προσωπικού και αφού οι όροι της σύμβασης εξετασθούν κι εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Υπουργός αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα αλλά και το στάδιο που βρίσκονται τα έργα, δεσμεύτηκε στην υποβολή προτάσεων του τις επόμενες ημέρες, να ανακοινώνει τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει και τις αποφάσεις του.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ