back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σημαντικές αποφάσεις για τη Λέρο!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣημαντικές αποφάσεις για τη Λέρο!

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 11.30π.μ. συνεδρίασε στην Πάτμο το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου όπου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και τρία πολύ σημαντικά για τη Λέρο θέματα:

1. Έγκριση και οριστική παραλαβή της τοπογραφικής μελέτης «Καθορισμού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου». 

2. Καθορισμός χώρων που εξομοιώνονται με ζώνη λιμένα στην περιοχή «Αγία Μαρίνα» Λέρου.

3. Έγκριση και οριστική παραλαβή της μελέτης του έργου: «Αποκατάσταση υποσκαφών προβλήτα Ε/Γ- Ο/Γ σκαφών λιμένα Λακκίου Λέρου».

Στην Πάτμο μετέβησαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας συνοδευόμενος από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γιώργο Βογιατζή, Τάσο Τσακυριό και Γιώργο Τραμπούλη.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τραμπούλης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρελήφθη η Τοπογραφική Μελέτη που καθορίζει τόσο την Χερσαία όσο και την Θαλάσσια Ζώνη του Λιμένα της Αγίας Μαρίνας Λέρου, δηλαδή το κομμάτι του λιμανιού και της παραλίας πέριξ αυτού, που θα ελέγχει το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου.

Η απόφαση αυτή του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π. εστάλη χτες, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, για έγκριση στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, η οποία θα την στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ολοκληρώθηκε έτσι ένα σημαντικότατο βήμα για την λειτουργία της Πύλης Εισόδου Εξόδου στο νησί μας, η οποία πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης.

Παράλληλα εγκρίθηκε και παρελήφθη η μελέτη που αφορά τις υποσκαφές στο λιμάνι του Λακκιού, όπου, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από τον Μηχανικό του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π. κ. Γιώργο Καρακατσάνη και μετά από αυτοψία δυτών, οι ζημιές είναι μεγαλύτερες απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Η αποκατάσταση των υποσκαφών του λιμανιού του Λακκιού προχωρούν κανονικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι προσπάθειες της δημοτικές αρχής εστιάζονται πλέον στη λειτουργία δεύτερης Πύλης Εισόδου-Εξόδου στο λιμάνι του Λακκιού.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ