back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ψήφισμα – διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλιου Λέρου για την συρρίκνωση – υποβάθμιση του ΙΚΑ Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΨήφισμα – διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλιου Λέρου για την συρρίκνωση – υποβάθμιση του ΙΚΑ Λέρου

Στις 16 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 μ.μ., συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να προβεί στη συρρίκνωση – υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Λέρου.

Η Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο, ο οποίος είπε πως μια τέτοια ενέργεια υποβαθμίζει και απαξιώνει την τοπική κοινωνία και οικονομία και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του νησιού μας αλλά και των γύρω νησιών που εξυπηρετούνται από το εν λόγω υποκατάστημα. 

Ο εξορθολογισμός των δημόσιων υπηρεσιών στα πλαίσια της οικονομίας στη σημερινή συγκυρία μπορεί να είναι απαραίτητος, όχι όμως ισοπεδωτικός επί δικαίων και αδίκων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική θέση, η απόσταση, η τακτική συγκοινωνία, με συνέπεια την αφάνταστη ταλαιπωρία των δημοτών, την οικονομική επιβάρυνση, το χάσιμο πολύτιμου χρόνου από την εργασία τους, την ερήμωση του νησιού μας γενικότερα.

Τέλος επεσήμανε ότι μπορεί να ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διοίκησης και διακυβέρνησης όμως η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας, δεν έχουν ούτε τις γνώσεις, ούτε την οικονομική δυνατότητα απόκτησης και χρήσης αυτών των ηλεκτρονικών μέσων και πρότεινε να εκδοθεί από το Δημοτικό μας Συμβούλιο ψήφισμα-διαμαρτυρία με το οποίο θα εκφράζουμε την αντίθεσή μας, στην απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ να προβεί στη συρρίκνωση – υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Λέρου έτσι ώστε να επιτύχουμε την ανάκληση της εν λόγω απόφασης και τη συνέχιση της λειτουργίας του με την υπάρχουσα κατάσταση.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν τοποθετήσεις, παρατηρήσεις από το σύνολο των παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων. Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Δ.Σ. ζήτησε από το Σώμα να πάρει σχετική απόφαση.

Κατόπιν των ανωτέρω το Δ.Σ. Λέρου εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στην πρόθεση της διοίκησης του ΙΚΑ να προβεί στη συρρίκνωση – υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Λέρου και την αμέριστη συμπαράσταση στο προσωπικό, στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν τη δυσμενή αυτή απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ, που υποβαθμίζει και απαξιώνει την τοπική κοινωνία και οικονομία και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του νησιού μας αλλά και των γύρω νησιών.

Καλούμε το διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, να ανακαλέσει άμεσα την άδικη απόφασή του για συρρίκνωση-υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Λέρου και απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του με την υπάρχουσα κατάσταση . Η απόφαση αυτή έλαβε α/α 01/2012.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ