• Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτη κ.κ. Παΐσιου Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής

    Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτη κ.κ. Παΐσιου Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής

    Αναγνώσεις: 376

Κυριακή της Τυρινής , 2-3-2025 , ώρα 7:30΄-10:00΄π.μ.:  Ο Σεβ.  θα χοροστατήση εις τον Όρθρον και θα τελέση την Θείαν Λειτουργίαν εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου.

Το Εσπέρας και ώρα 3 μ.μ., κατά το έθος, θα παραστή εις τον χορόν εις το πλατύ της Παναγίας, και ώρα 5 μ.μ. θα χοροστατήση εις τον Εσπερινόν της Συγχωρήσεως εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν της Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, παρουσία σύμπαντος του Ιερού Κλήρου, του Ευσεβούς Λαού και των Αρχών της Νήσου.

Την Καθαράν Δευτέραν, 3 Μαρτίου 2025 και ώρα 4 μ.μ., θα παραστή εις το Μέγαν Απόδειπνον εις τον Ιερόν Ναόν της Παναγίας της Καλαμιωτίσσης Καλύμνου.

Την Τρίτην, 4 Μαρτίου 2025 και ώρα 4 μ.μ., θα παραστή εις το Μέγαν Απόδειπνον, εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πόθιας Καλύμνου.

Την Τετάρτην, 5 Μαρτίου 2025 και ώρα 12μ.μ., θα τελέση την Προηγιασμένην Θείαν Λειτουργίαν, εις την Ιεράν Μονήν Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων Καλύμνου, και το Εσπέρας ώρα 4 μ.μ., θα παραστή εις το Μέγαν Απόδειπνον, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Αθανασίου Καλύμνου.

Την Πέμπτην, 6 Μαρτίου 2025 και ώρα 8ην πρωϊνήν, θα χοροστατήση εις τις Ώρες και εις τόν Εσπερινόν επι της Εορτή των εν Δωδεκαννήσω Αγίων, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, και το Εσπέρας ώρα 4 μ.μ., θα παραστή εις το Μέγαν Απόδειπνον, εις τον Ιερόν Ναόν Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου.

Την Παρασκευήν, 7 Μαρτίου 2025 και ώρα 8ην πρωϊνήν, θα τελέση την Προηγιασμένην Θείαν Λειτουργίαν εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, και εν συνεχεία θα χοροστατήση εις την Επίσημον Δοξολογίαν ώρα 10:30΄π.μ. επί τη Ενσωματώσει της Δωδεκανήσου, βάσει του εκδοθέντος προγράμματος του Επαρχείου Καλύμνου.

Το Εσπέρας της Παρασκευής (7-3-2025) και ώρα 4 μ.μ., θα χοροστατήση εις τους πρώτους Χαιρετισμούς, εις το Ναύδριον της Παναγίας των Βλαχερνών, εις τα Γραφεία της Ιεράς

Μητροπόλεως, και  το  Εσπέρας ώρα 7:30΄μ.μ., θα χοροστατήση εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου.

Την πρωΐαν του Σαββάτου 8-3-2025 ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, θα αναχωρήση δια Κωνσταντινούπολιν, προκειμένου την Κυριακήν της Ορθοδοξίας (9-3-2025), να λάβη μέρος κατά την Πατριαρχικήν και Συνοδικήν Θείαν Λειτουργίαν εις τον Πάνσεπτον Πατριαρχικόν Ιερόν Ναόν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

Την Δευτέρα (10/3), Τρίτην (11/3) και Τετάρτην (12/3), θα συμμετάσχη εις τας κατά μήνα Μάρτιον Συνεδριάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Κυριακή της Ορθοδοξίας, το Εσπέρας ώρα 5μ.μ., θα τελεστή Κατανυκτικός Εσπερινός εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Σωτήρος Χριστού Καλύμνου με ομιλητήν τον π. Νικόλαον Καζαβούλην.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025, ώρα 4 μ.μ.: Ακολουθία Β΄ Χαιρετισμών, ο  Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον Ιερόν Ναόν της Παναγίας των Βλαχερνών, εις τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, και κατόπιν ξώρα 7 μ.μ. εις τόν Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου.

Β΄ Κυριακή των Νηστειών, 16 Μαρτίου 2025, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Αθανασίου Καλύμνου. Το Εσπέρας και ώρα 5 μ.μ., θα τελεστή Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου εις τον Ιερόν Ναόν Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου. Ομιλητής ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025, και ώρα 5 μ.μ., θα τελεστή Μέγα Απόδειπνον εις τον Ιερόν Ναόν Καλαμιωτίσσης Καλύμνου και θα ομιλήση ο ιεροκήρυξ π. Δανιήλ Αεράκης με θέμα «Ούτως και ούτος».

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 και ώρα 11 πρωϊνήν, Ιερατική Σύναξις εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Γιατί λέμε το Αμήν». Το απόγευμα ώρα 5 μ.μ., Μέγα Απόδειπνον εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Αθανασίου Καλύμνου και θα ομιλήση ο ιεροκήρυξ π. Δανιήλ Αεράκης με θέμα «Για μένα τόση αγάπη».

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025, Τρίτη Στάσις των Χαιρετισμών, ώρα 4 μ.μ., εις τον Ιερόν  Ναόν Παναγίας των Βλαχερνών εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, και ώρα 7 μ.μ. εις τον Ιερόν  Μητροπολιτικόν Ναόν Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, ο  Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης θα ομιλήση με θέμα: «Μεσιτεύει».

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, 23 Μαρτίου 2025, της Σταυροπροσκυνήσεως. Ώρα 5η απογευματινή, Κατανυκτικός Εσπερινός εις τον Ιερόν Ναόν του Τιμίου Προδρόμου. Ομιλητής ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παντελεήμων Κρούσκος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παΐσιος την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, θα χοροστατήση εις τον Όρθρον και θα λειτουργήση εις τον Ιερόν Ναόν του Τιμίου Σταυρού Πλατάνου Λέρου και θα τελέση την Ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού.  Το Εσπέρας και ώρα 5 μ.μ., θα χοροστατήση εις τον Κατανυκτικόν Εσπερινόν εις τον Ιερόν Ναόν του Τιμίου Σταυρού Πλατάνου Λέρου και θα ομιλήση ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Στέφανος.

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 25 Μαρτίου 2025. Το Εσπέρας της Δευτέρας, 24 Μαρτίου 2025 κα ώρα 6 μ.μ., ο Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον Μέγαν Πανηγυρικόν Αρχιερατικόν Εσπερινόν εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και σύμπαντος του Ιερού Ναού της Νήσου.

Την πρωίαν της Τρίτης 25 Μαρτίου 2025 και ώρα 7:30΄π.μ., θα χοροστατήση εις τον Όρθρον ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, και θα τελεστή Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Περί την 10ην θα τελεστή η επίσημος Δοξολογία, επί τη Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, βάσει του εκδοθέντος προγράμματος υπό του Δήμου Λερίων.

Την πρωΐαν της Τετάρτης 26 Μαρτίου 2025, εορτή της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, ώρα 7:30΄-9:30΄π.μ., ο Μητροπολίτης θα τελέση προηγιασμένη Θεία Λειτουργία εις την Ιεράν Μονήν των Αγγέλων Λέρου.

Παρασκευήν 28 Μαρτίου 2025, εορτή της Κοιμήσεως της Οσίας Μητρός ημών Γαβριηλίας της Κωνσταντινοπολίτιδος, της Ελεήμονος, Πολιούχου και Εφόρου της νήσου Λέρου.

Το Εσπέρας της Πέμπτης 27 Μαρτίου 2025 και ώρα 5 μ.μ., θα τελεσθή εις την Ιεράν Μονήν της Παναγίας του Κάστρου, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου ημών κ. Παϊσίου, και εν συνεχεία ο Όρθρος, ώρα 6 μ.μ., χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Την πρωΐαν της Παρασκευής, 28 Μαρτίου 2025, θα τελεσθούν οι Ώρες, Λιτές και η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ώρα 7:30΄- 9:30΄π.μ., χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου ημών κ. Παϊσίου.

Την Παρασκευήν το Εσπέρας, 28 Μαρτίου 2025, ο Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τους Τέταρτους Χαιρετισμούς εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου.

Εις την Κάλυμνον και εις το Ναύδριον της Παναγίας των Βλαχερνών, εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, θα ψαλή η Τετάρτη Στάσις των Χαιρετισμών, ώρα 4 μ.μ.

Κυριακή Δ΄ Νηστείων. Ο Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον Όρθρον και θα τελέση την Θείαν Λειτουργίαν εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Χαραλάμπους Χώρας Καλύμνου, και θα τελέση τον Καθαγιασμόν του Προσκυνηταρίου του Αγίου Χαραλάμπους.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2025, Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος, ώρα 7 μ.μ., θα χοροστατήση εις τόν Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βοθύνων Καλύμνου.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2025, Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ώρα 4 μ.μ., θα χοροστατήση εις τον Ιερόν Ναόν της Παναγίας των Βλαχερνών εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, και εν συνεχεία ώρα 7 μ.μ., εις την Ιεράν Μονήν των Αγίων Πάντων Καλύμνου.

Κυριακή Πέμπτη των Νηστειών, 6 Απριλίου 2025, εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω. Θα εκδοθή υπό της Ιεράς Μητροπόλεως το Πρόγραμμα της Πανηγύρεως.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως