back to top
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη , τις Αρχές και τους Φορείς του νησιού κατήρτισε το παρακάτω πρόγραμμα.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24-03-2023 

  Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση καταστημάτων Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ,   ιδιωτικών  καταστημάτων και οικιών, καθώς και των ναυλοχούντων  πλοίων που θα  διαρκέσει μέχρι και τη  Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
Ώρα  09:00 π.μ           

Ώρα  11:00 π.μ             

 Ομιλίες στα σχολεία για την ιστορική σημασία της επετείου.

Καταθέσεις στεφάνων από αντιπροσωπείες  μαθητών των σχολείων. Περιφέρεια  Πλατάνου – Αλίντων ,  στο  Μνημείο   Παπαναστάση  στην Αγ. Μαρίνα.

Περιφέρεια  Λακκίου – Ξηροκάμπου, στο   Μνημείο  του  «Α/Τ  Β. ΟΛΓΑ»  στο Λακκί.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ   25-03-2023

Ώρα  09:40 π.μ Προσέλευση αντιπροσωπειών με τα λάβαρα στον  Ι. Μητροπολιτικό  Ναό.

Τα υπόλοιπα  τμήματα θα παραταχθούν από την Αγ. Αικατερίνη έως το  Αστυνομικό Τμήμα.

Ώρα  09:45 π.μ Συγκέντρωση επισήμων προ του Δημαρχείου  για την από κοινού  μετάβαση τους στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».
Ώρα  10:00 π.μ Προσέλευση επισήμων στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό. Τιμές θα αποδώσει η  Δημοτική  Φιλαρμονική  και το Ένοπλο Τμήμα του  Φρουραρχείου Λέρου.
Ώρα  10:15 π.μ Επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου  Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσίου στον  εορτάζοντα  Ι.  Μητροπολιτικό  Ναό « Ευαγγελισμού της  Θεοτόκου».

Αποχώρηση Διμοιρίας και  άφιξης–παράταξης  της  στο Μνημείο Παπαναστάση  στην  Αγ. Μαρίνα.

Με τη λήξη της δοξολογίας οι κ.κ. επίσημοι, τα λάβαρα με τις αντιπροσωπείες και το κοινό θα μεταβούν στο Μνημείο Παπαναστάση.

Ώρα  10:45 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Παπαναστάση.

Καταθέσεις στεφάνων. Τιμές θα αποδώσει η Δημοτική Φιλαρμονική και το Ένοπλο Τμήμα του Φρουραρχείου Λέρου.  Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Αθηνά Θεοφιλοπούλου Καθηγήτρια φιλόλογο Εσπερινού Γυμνασίου  Λ.Τ. Λέρου.

Ώρα  11:00 π.μ Έναρξη παρέλασης με άξονα από Αγ. Αικατερίνη προς το λιμάνι της Αγ. Μαρίνας.
  · Τα τμήματα που θα παρελαύνουν, με ευθύνη των συνοδών τους, θα διαλύονται εις στην προβλήτα του λιμένος, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η  ομαλή ροή της παρέλασης.
  · Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στον εορτασμό, υπηρεσίες, σχολεία κλπ να εφαρμόσουν το σχέδιο «ΕΟΡΤΕΣ – ΤΕΛΕΤΕΣ» που σας έχουμε κοινοποιήσει προς αποφυγή προβλημάτων.
  · Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων όπως αποστείλουν τα λάβαρα με τις  αντιπροσωπείες  τους στον         I. Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» για τη  δοξολογία, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα θα παραταχθούν  στην Αγ. Αικατερίνη.
  · Τα όργανα του Αστυνομικού Τμήματος να φροντίσουν για την τάξη στους χώρους της δοξολογίας και της παρέλασης.
  · Παρακαλείται το Φρουραρχείο Λέρου, όπως φροντίσει για την τοποθέτηση των όπλων στο χώρο του Μνημείου Παπαναστάση  και των δεικτών για την παρέλαση.

 

***  Καθόλες  τις ανωτέρω τελετές θα τηρηθούν τα υπό του νόμου καθορισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ