back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Πέτρος Μάρκαρης στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΟ Πέτρος Μάρκαρης στη Λέρο

Αλήθεια είναι, ο Πέτρος Μάρκαρης έρχεται στη Λέρο!

Ο Πέτρος Μάρκαρης είναι συγγραφέας, μεταφραστής και σεναριογράφος, δημιουργός του διασημότερου Ελληνα αστυνόμου Κώστα Χαρίτου. Τα βιβλία του μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες και γίνονται ανάρπαστα σε Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία κ.α.

Ως σεναριογράφος ξεκίνησε γράφοντας αστυνομικές ιστορίες για την ελληνική τηλεόραση και έχει συγγράψει το σενάριο σε ορισμένες από τις εμβληματικότερες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Εχει τιμηθεί με τον Σταυρό της Αξίας Α’ Τάξεως του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για τις μεταφράσεις στα Ελληνικά σημαντικών γερμανών συγγραφέων, όπως ο Γκαίτε και ο Μπρεχτ.

Ο Πέτρος Μάρκαρης θα βρίσκεται στη Λέρο το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Η γνωριμία με το συγγραφέα θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημέρες, και ώρα 19.00 το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στα Ελληνικά, και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στα Αγγλικά. Στις συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το κοινό, οπότε η κάθε μία θα έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μετά την συζήτηση της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας “Αιωνιότητα και μία μέρα” του Θόδωρου Αγγελόπουλου, της οποίας το σενάριο έχει γράψει ο Πέτρος Μάρκαρης.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον πολιτιστικό σύλλογο “Portolago” και το κέντρο πολιτισμού Λέρου “Αρτεμις” και θα πραγματοποιηθούν στο αίθριο του συλλόγου Αρτεμις στον Πλάτανο.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ