back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: Θέλουν να καταργήσουν τον 5ο Νοσηλευτικό Τομέα – Αν συμβεί, μη ανατρέψιμη η πορεία, λέει το Δ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: Θέλουν να καταργήσουν τον 5ο Νοσηλευτικό Τομέα - Αν συμβεί, μη ανατρέψιμη η πορεία, λέει το Δ.Σ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, με το υπ’ αρ. πρωτ. ΔΑΑΔ16649/14518/5-7-2013 έγγραφο της, δεν αποδέχεται τη διατήρηση του 5ου Νοσηλευτικού Τομέα του Κ.Θ.Λ. στην τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου.

Ο 5ος Νοσηλευτικός Τομέας του Κ.Θ.Λ. – Γεν. Νοσοκομείου Λέρου, αφορά το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου και καλύπτει τον Παθολογικό, Χειρουργικό, Εργαστηριακό Τομέα, τα Διατομεακά Τμήματα της Ιατρικής Υπηρεσίας, καθώς και το Κέντρο Υγείας και τα Χειρουργεία. 

Επίσης, ο 5ος Νοσηλευτικός Τομέας υφίστατο και πριν την τροποποίηση του Οργανισμού και είχε συμπεριληφθεί στις αρχικές προτάσεις τροποποίησής του.

Για το θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ.Λ., σε πρόσφατη συνεδρίαση αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) ότι “εμμένει σε προηγούμενες αποφάσεις επί του θέματος, στην κατεύθυνση να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κ.Θ.Γ.Ν- Κ.Υ.Λέρου, να διατηρηθεί το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας, τόσο προς τους χρόνιους ασθενείς, όσο και προς τους πολίτες, του γεωγραφικού χώρου που καλύπτει η λειτουργία του Νομικού Προσώπου (5 νησιά)”.

Όπως σημειώνεται στην σχετική απόφαση, “η μη αποδοχή των προτάσεων του Δ.Σ., θα επιφέρει σοβαρά εμπόδια στην καθημερινή λειτουργία του ΚΘΛ και θα καταστήσουν μη ανατρέψιμη την πορεία του Κ.Θ. Γ.Ν. –Κ.Υ. Λέρου”, αφού, “είναι προτάσεις που διασφαλίζουν το ελάχιστο από τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου”.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ