back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Με τον Υπουργό Υγείας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λέρου για το θέμα της κινητικότητας των 14 υπαλλήλων του Νοσοκομείου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜε τον Υπουργό Υγείας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λέρου για το θέμα της κινητικότητας των 14 υπαλλήλων του Νοσοκομείου

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη και το Γενικό Γραμματέα κ. Καλλίρη, για το σοβαρό θέμα της διαθεσιμότητας των δεκατεσσάρων εργαζομένων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου, συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο κ. Ζουμπούλη.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Στόικος και ο ιατρός του Κέντρου Υγείας Πάτμου κ. Τσουκαλάς. 

Τα πρώτα συμπεράσματα της συνάντησης είναι θετικά, καθώς ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε πως κανείς από τους εργαζομένους που τίθενται σε διαθεσιμότητα δε θα χάσει τη δουλειά του.

Συγκεκριμένα οι πέντε νυχτοφύλακες θα παραμείνουν στο νοσοκομείο με αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης ως υπάλληλοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ενώ οι εννέα υπάλληλοι πληρώματος ασθενοφόρου θα παραμείνουν ως οδηγοί στο φορέα του ΕΚΑΒ.

Παρά την επιμονή του δημάρχου να παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στη θέση τους, μέχρι να γίνει η μεταβίβαση τους στο νέο φορέα, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν μπόρεσε να γίνει εφικτό.

Ο κ. Γεωργιάδης επιμένει να στείλει τρεις οδηγούς του ΕΚΑΒ να επανδρώσουν προσωρινά τα ασθενοφόρα του νησιού μας, πράγμα όμως που βρίσκει αντίθετο το δήμαρχο Λέρου, ο οποίος εμμένει στην αρχική του άποψη, να παραμείνουν οι οδηγοί στη θέση τους.

Εκτός αυτών, ο Υπουργός έκανε δεκτή την πρόταση του δημάρχου να υπάρξει αναδρομική ισχύς της τροπολογίας που ψηφίστηκε για τους επικουρικούς ιατρούς, που υπηρετούν στο νοσοκομείο μας και αφορά στην επέκταση της θητείας τους από ένα χρόνο σε τρία.

Ο δήμαρχος Λέρου θα πραγματοποιήσει εκ νέου συνάντηση αύριο, με τον Υπουργό Υγείας, μαζί με το διοικητή και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ