Με πόστερ διαμαρτυρίας συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου THALLATA-THALLATA στη Σαντορίνη ο πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ κ. Σάκης Ελισσαίου θέλοντας να δείξει ότι οι δυσκολίες σύνδεσης των νησιών μας είναι ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη.
Το περιεχόμενο του Πόστερ είχε ως ωξής: ΠΟΣΤΕΡ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ THALLATA-THALLATA ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2012
“Κυρία Επίτροπε
Κύριοι Βουλευτές, κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιπεριφερειάρχη, κύριε Γενικέ, κύριε Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, κύριε Πρόεδρε του Σωματείου Λεμβούχων Θήρας, κυρίες και κύριοι.
Λέγομαι Ελισσαίου Αθανάσιος είμαι πρόεδρος στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου τέσσερα νησιά με απόσταση μεταξύ τους από εννέα έως και είκοσι τρία ναυτικά μίλια με αντίστοιχα με την απόσταση τους προβλήματα και σήμερα θα σας ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ που είχα προκειμένου να παρακολουθήσω το συνέδριο αυτό.
Τρία λιμάνια και δέκα ώρες για την άφιξη και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, γιατί στην επιστροφή θα χρειαστώ δεκατέσσερις ώρες.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Όλοι λοιπόν ας ξεκινήσουμε τη συζήτηση αφού απαντήσουμε πρώτα:
1. Γιατί πρέπει να ταλαιπωρούνται οι ταξιδιώτες.
2. Γιατί σταμάτησε πλέον η κουβέντα για το μεταφορικό ισοδύναμο.
3. Γιατί δεν υπάρχουν λιμάνια υποδοχής.
4. Γιατί η γραφειοκρατία εμποδίζει τους επενδυτές προκειμένου να επενδύσουν με άμεσα αποτελέσματα στον Τουρισμό και την οικονομία της πατρίδας μας.
5. Γιατί απέναντι από μας οι «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» μας έχουν ανάπτυξη στον τομέα αυτό 400% και εμείς βαλτώνουμε με τον Ν 2971 που κατά κοινή ομολογία αποτελεί το απαύγασμα της γραφειοκρατίας.
6. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί τα λιμάνια που έχει κατασκευάσει το κεντρικό κράτος θεωρούνται παράνομα και καλούνται τώρα οι φορείς διαχείρισης να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα για την νομιμοποίηση τους.
7. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί απαιτείται από τους φορείς διαχείρισης να κάνουν πράγματα και να απειλούνται με πρόστιμα σε χώρους που το κράτος τα θεωρεί παράνομους.
8. Μπορεί τέλος να μας πει κάποιος για την τύχη των Λιμενικών Ταμείων, θα διαλυθούν, θα υπάρξουν υπό κοινή σκέπη όπως παλιά ή θα «ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ» από τον Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ..
Ειλικρινά λυπάμαι αν με την παρέμβαση μου γίνομαι οξύς άλλα εδώ και δυο χρόνια που βιώνω αυτή την κατάσταση σαν Πρόεδρος του φορέα και δεν έχω δει καν μια αχτίδα στο βάθος του τούνελ. Πιστεύω πως αυτή η ρότα όπως θα έλεγε και ο cpt Γιώργος Δαρζέντας, δεν οδηγεί πουθενά.
Είναι ώρα να την αλλάξουμε.
Σας ευχαριστώ”.
Όσο αφορά τις εργασίες του συνεδρίου THALLATA-THALLATA έγιναν στο συνεδριακό κέντρο ΝΟΜΙΚΟΥ στη Σαντορίνη με θέματα που αφορούν την Βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας με δράσεις στους τομείς της Αλιείας, του Τουρισμού, της Κρουαζιέρας, των συγκοινωνιών και των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται για την υποστήριξη αυτών των δράσεων. Παρουσιάσεις είχαν η επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη, ο γενικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων κ. Γιώργος Καστελλάνος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΟΛΠ κ. Γιώργο Ανωμερίτη, ο Διδάκτορας καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νικητάκος Νικήτας σχετικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλοι.
Υπήρξαν εξαιρετικές προσεγγίσεις από ομάδα καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπό την κ. Λεκάκου, από τον κ. Δάρρα μέλος της εταιρείας ΑΡΩΝΗΣ-ΔΑΡΡΑΣ-ΚΟΤΣΑΥΤΗΣ σχετικά με την μελέτη κατασκευής ενός λιμένος στη Σαντορίνη αλλά και η δικαιολογημένη έκρηξη με τις καθυστερήσεις τη γραφειοκρατία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς διαχείρισης λιμένων στη συνεργασία τους με το κεντρικό κράτος από τον πρόεδρο του φορέα cpt Δαρζέντα Γεώργιο.
Μετά την λήξη των εργασιών του συνεδρίου, οι σύνεδροι περιηγήθηκαν από τους διοργανωτές στα αξιοθέατα του νησιού και κατά γενική ομολογία έμειναν έκπληκτοι από τις φυσικές ομορφιές αλλά και την φιλοξενία.
To ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π. συμμετείχε με ένα πόστερ που περιέγραφε αρχικά την περιπέτεια του Προέδρου να φθάσει στη Σαντορίνη αλλά και τις δυσκολίες στη λειτουργία των φορέων διαχείρισης των λιμενικών εγκαταστάσεων.
patmostimes.gr