back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με γιατρούς και φάρμακα στην Πάτμο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Καλύμνου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜε γιατρούς και φάρμακα στην Πάτμο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Καλύμνου

Tην Πάτμο επισκέφθηκαν, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Καλύμνου κ. Κώστας Σταυλάς και ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Καλύμνου κ. Κουτούζης στα πλαίσια της πρωτοβουλίας στήριξης των πολιτών της Πάτμου για την υγεία.

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίχθηκε από Το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που ίδρυσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία» με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συνδυάστηκε με την επίσκεψη εθελοντών γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπως, (παιδιάτρων -καρδιολόγων – ορθοπεδικών – παθολόγων) γιατρών, που βρίσκονταν από Παρασκευή 29/3/2013 ως Κυριακή 31/3/2013 στην Πάτμο μαζί με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου για την ιατρική εξέταση, τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και τον εμβολιασμό των κατοίκων του νησιού, καθώς και την μεταφορά 20 κιβωτίων από φάρμακα και υγειονομικό υλικό που θα διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες από τους γιατρούς του Κ.Υ.Πάτμου σε άπορους ασθενείς.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο κ. Στόικο και δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκε για προσκύνημα το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Η προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Πλατεία της Σκάλας για τη συγκέντρωση φαρμάκων δεν έγινε και έτσι ο πολύτιμος χρόνος καταναλώθηκε από τον κ. Πατούλη στο Κέντρο υγείας για εξετάσεις ασθενών. Το μεσημέρι αναχώρησε για Κω και από κει αεροπορικώς στην Αθήνα για να παρευρεθεί την Κυριακή σε άλλη δράση του ΣΚΑΙ. Συναντήσαμε τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο της περιφερειακής ενότητας Καλύμνου κ. Κώστα Σταυλά και τον δήμαρχο Πάτμου κ. Στόικο στο Κ.Υ.Πάτμου και στις δηλώσεις που μας έκαναν μεταξύ άλλων μας είπαν:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΤΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γ.Πατούλης: “Στόχος μας είναι με παρεμβάσεις μας στην αρμόδια αρχή η Πάτμος να έχει μόνιμους γιατρούς γιατί είναι ένας παγκόσμια γνωστός Θρησκευτικός τουριστικός προορισμός και δεν θα πρέπει να έχει τέτοια ζητήματα. Συνεργαζόμαστε με τον κ. δήμαρχο προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε κάλεσμα του πληθυσμού για τη δημιουργία του κοινωνικού φαρμακείου με φάρμακα που για κάποιο λόγο δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τον πληθυσμό».

Γρηγόρης Στόικος: “Eυχαριστώ θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και της Καλύμνου που μας συμπαραστέκονται.Οι παρεμβάσεις έφεραν αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις μόνιμους γιατρούς στο νησί με την γιατρό που είχε παραιτηθεί και ανακάλεσε. Ευχαριστούμε για τα κιβώτια υγειονομικού υλικού που μας έφεραν. Τη Δευτέρα οι γιατροί θα τα ανοίξουν, θα τα ταξινομήσουν για να διανεμηθούν σε άπορους και ανασφάλιστους συμπατριώτες μας. Πρόθεση μας είναι η δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου στο νησί.»

Κώστας Σταυλάς: “Bρισκόμαστε εδώ με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου κ. Κουτούζη με εθελοντές γιατρούς να συμπαρασταθούμε και μεις στο αυτονόητο της πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης που θα πρέπει να έχουν τα νησιά μας. Δεν ζητάμε πολλά. Λίγους γιατρούς και παρασκευαστές για τις ανάλογες μικροβιολογικές εξετάσεις. Η περιφέρεια στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο προϋπολόγησε ένα ποσόν της τάξης των 180.000 ευρώ για την αποστολή κάθε τριμήνου ομάδας γιατρών στα νησιά για προληπτική ιατρική».

patmostimes.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ