back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λιμεναρχείο Λέρου: Απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον λιμάνι Λακκίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛιμεναρχείο Λέρου: Απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον λιμάνι Λακκίου

Από το Λιμεναρχείο Λέρου δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω απόφαση:

«Απόφαση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον λιμένα Λακκίου νήσου Λέρου, για το χρονικό διάστημα από 15η Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου 2023».

Έχοντας υπόψη (κλπ), αποφασίζουμε

Την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον λιμένα Λακκίου νήσου Λέρου, για λόγους ασφαλείας, αποτροπής κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος, καθώς και απρόσκοπτης διακίνησης των επιβατών κατά την θερινή περίοδο, ήτοι από 15η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου ως εξής:

Α. Κίνηση οχημάτων

1. Η κίνηση των πάσης φύσεως μεταφορικών μέσων (οχημάτων – δικύκλων κτλ) στον προβλήτα καθορίζεται μονής κατεύθυνσης γύρω από τον επιβατηγό σταθμό-ΚΥΕ που βρίσκεται στο μέσον του και με φορά αντίστροφη των δεικτών του ρολογιού. Η είσοδος των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τη νότια πλευρά του προβλήτα και η έξοδός τους από τη βόρεια πλευρά του προβλήτα, όπως απεικονίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα 1.

2. Με την επιφύλαξη των παραγράφων 4 και 5, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των μεταφορικών μέσων (οχημάτων-δικύκλων κτλ) σε όλο το μέρος του προβλήτα.

3. Αποκλειστικά για την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα και την εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης καθορίζονται χώροι με θέσεις στάσης – στάθμευσης των εν αναμονή οχημάτων, όπως αυτοί αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα 01. Ειδικότερα και για το χρονικό διάστημα δύο ωρών πριν από τον αναμενόμενο κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου η στάση-στάθμευση επιτρέπεται για συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων στους παρακάτω χώρους του λιμένα:

i. Στη βόρεια πλευρά του χώρου αναμονής επιβατών και πίσω από τα εκδοτήρια εισιτηρίων καθορίζεται χώρος στάθμευσης (Α), που αφορά σε τρεις θέσεις οχημάτων προς παραλαβή επιβατών, εφόσον διαθέτουν αποδεικτικά νόμιμης μίσθωσης ή κράτησης δωματίων-καταλυμάτων.
ii. Απέναντι από τον χώρο στάθμευσης (Α), στο βόρειο τμήμα του προβλήτα καθορίζεται χώρος στάθμευσης (Β), ο οποίος αφορά σε έξι θέσεις οχημάτων ήτοι, δύο θέσεις για τα οχήματα των εργαζόμενων στο λιμένα (πχ. ναυτικοί πράκτορες, κτλ), μία θέση οχήματος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο θέσεις ΑΜΕΑ και μία θέση για όχημα επιβατών ειδικών περιπτώσεων, κατόπιν έγκρισης του Λιμενικού οργάνου που εκτελεί υπηρεσία στον λιμένα.
iii. Δίπλα από τον χώρο στάθμευσης (Β) και μέχρι την κολώνα φωτισμού καθορίζεται χώρος στάθμευσης (Γ) για ημιφορτηγά ιδιωτικής ή δημοσίας χρήσης για παραλαβή-παράδοση εμπορευμάτων από τα πλοία, καθώς και ενός επιβατηγού λεωφορείου προς παραλαβή επιβατών, εφόσον διαθέτουν αποδεικτικά νόμιμης μίσθωσης ή κράτησης δωματίων-καταλυμάτων, κατόπιν έγκρισης του Λιμενικού οργάνου που εκτελεί υπηρεσία στον λιμένα.
iv. Δίπλα από τον χώρο στάθμευσης (Γ) και μέχρι απόστασης τριών μέτρων από το κρηπίδωμα καθορίζεται χώρος στάθμευσης (Δ) για τα φορτηγά οχήματα και τα επικαθήμενα αυτών, τα οποία θα μετασταθμεύουν εκ περιτροπής ανάλογα με την θέση πρυμνοδέτησης εκάστοτε πλοίου, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία επιβατικής κίνησης ανωτέρω λιμένος.
v. Ομοίως, στο νότιο τμήμα του προβλήτα, πλησίον του κόκκινου φανού και σε απόσταση τριών μέτρων από το κρηπίδωμα καθορίζεται χώρος στάθμευσης (Ε) για 3 φορτηγά οχήματα ή των επικαθήμενων αυτών.
vi. Στη νότια πλευρά του χώρου αναμονής επιβατών καθορίζεται χώρος στάθμευσης (ΣΤ) για δύο ημιφορτηγά ιδιωτικής ή δημοσίας χρήσης για παραλαβή-παράδοση εμπορευμάτων από τα πλοία.
vii. Στο βορειοδυτικό τμήμα του κτηρίου επιβατών, δίπλα από το ΚΥΕ, καθορίζεται χώρος στάθμευσης (Ζ) εννέα θέσεων, για την αναμονή των ΤΑΞΙ προς παραλαβή των επιβατών.

4. Κατά το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, εκτός των δύο ωρών πριν τον αναμενόμενο κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων, η στάση και η στάθμευση επιτρέπεται μόνο σε οχήματα που εμπλέκονται με τη λειτουργία του λιμένα και την εξυπηρέτηση των πλοίων που καταπλέουν σε αυτόν και αποκλειστικά στους καθοριζόμενους χώρους της προηγούμενης παραγράφου.

5. Σε περιπτώσεις που αναμένεται ο κατάπλους περισσότερων του ενός Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο ωρών, οι χώροι στάθμευσης των φορτηγών και ημιφορτηγών οχημάτων καθώς και των επικαθήμενων δύναται να περιορισθούν στις ελάχιστες κατά περίπτωση αναγκαίες θέσεις οχημάτων, ανάλογα με την αναμενόμενη κίνηση.

6. Οι παραβάτες της παρούσας, ανεξάρτητα από τις τυχόν συντρέχουσες ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261Α ́/03-10-1973), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

7. Η παρούσα να κοινοποιηθεί προς ευρεία ενημέρωση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού Δωδεκανήσου και να αναρτηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο.-

Ο Λιμενάρχης
Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΑΝΔΡΙΑΝΗΣ Χρήστος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ