back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Το Λιμενικό Ταμείο ενέκρινε την τοποθέτηση του ΠΡΟΚΑΤ οικίσκου, στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Το Λιμενικό Ταμείο ενέκρινε την τοποθέτηση του ΠΡΟΚΑΤ οικίσκου, στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας

Την έγκριση τοποθέτησης του προκατασκευασµένου οικίσκου, κιγκλιδωµάτων και λοιπού απαιτούµενου εξοπλισµού στο λιµένα Αγίας Μαρίνας Λέρου για την θεσµοθέτησή του ως προσωρινού συνοριακού σηµείου διέλευσης, ενέκρινε την Κυριακή 9-2-2014, το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου.

Πιο συγκεκριμένα, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Πάτµου συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, όπου ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Ελισσαίου εισηγήθηκε το 3ο θέµα της ηµερησίας διατάξεως «Έγκριση τοποθέτησης προκατασκευασµένου οικίσκου, κιγκλιδωµάτων και λοιπού απαιτούµενου εξοπλισµού στο λιµένα Αγίας Μαρίνας Λέρου για την θεσµοθέτησή του ως προσωρινού συνοριακού σηµείου διέλευσης», και έθεσε υπόψη του ∆ιοικητικού Συµβουλίου τα εξής:

1) Το υπ’ αριθµ. 154/14-01-2014 έγγραφο του ∆ήµου Λέρου, µε θέµα: «Έγκριση τοποθέτησης προκατασκευασµένου οικίσκου στο Λιµάνι της Αγίας Μαρίνας για την θεσµοθέτηση του λιµένα Αγίας Μαρίνας Λέρου ως προσωρινού συνοριακού σηµείου διέλευσης και Λιµενικής Εγκατάστασης»

2) Το υπ’ αριθµ. 8221.Τ54/04/14/24-01-2014 έγγραφο της ∆ιεύθυνσης Λιµενικών Υποδοµών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, µε θέµα «Συµπληρωµατικά στοιχεία για την εκτέλεση του έργου: “Τοποθέτηση προκατασκευασµένου οικίσκου στο Λιµένα Αγίας Μαρίνας Λέρου για την θεσµοθέτηση του λιµένα Αγίας µαρίνας ως προσωρινού συνοριακού σηµείου διέλευσης και Λιµενικής Εγκατάστασης”».

3) Την παρ. 1 του άρθρου 5 του Κανονισµού για τη διοίκηση, διαχείριση και λειτουργία του ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Πάτµου (∆Η.ΛΙ.ΤΑ.Π.), σύµφωνα µε την οποία: «Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο είναι το ανώτατο όργανο του ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Πάτµου. Χαράσσει τις γενικές κατευθύνσεις των δραστηριοτήτων του ταµείου για την εκπλήρωση των σκοπών και αρµοδιοτήτων αυτού και αποφασίζει: για τον κανονισµό εργασιών του, τον ετήσιο προϋπολογισµό και απολογισµό, τον οργανισµό εσωτερικής υπηρεσίας, για την εκµετάλλευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράµµατος, την έγκριση µελετών, πρακτικών δηµοπρασίας, αναθέσεων, προµηθειών, την πρόταση προς ΥΘΥΝΑΛ ορισµού αποφαινοµένων οργάνων, συντήρηση και επισκευή υφισταµένων έργων και πραγµάτων, διάθεση πιστώσεων και οτιδήποτε άλλο εµπίπτει στους σκοπούς σύστασης του ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Πάτµου».

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο ∆ήµαρχος Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλιας, ο οποίος σηµείωσε πως δεδοµένου ότι ακόµα δεν έχει γίνει ο καθορισµός των χώρων που εξοµοιώνονται µε ζώνη λιµένα στην Αγία Μαρίνα Λέρου, ο ∆ήµος Λέρου ανέλαβε την δαπάνη για την προµήθεια προκατασκευασµένου οικίσκου, κιγκλιδωµάτων και του λοιπού εξοπλισµού που θα απαιτηθεί για την λειτουργία του ανωτέρω λιµένα ως συνοριακού σηµείου διέλευσης. Επίσης, υπογράµµισε ότι σε περίπτωση που είχε ήδη γίνει ο καθορισµός της εξοµοιούµενης ζώνης, η δαπάνη αυτή θα επιβάρυνε το ΔΗΛΙΤΑΠ. Κατόπιν, πρότεινε την έγκριση της τοποθέτησης του προαναφερθέντος οικίσκου, των κιγκλιδωµάτων και του λοιπού εξοπλισµού που απαιτείται για την λειτουργία του λιµένα Αγίας Μαρίνας Λέρου ως προσωρινού συνοριακού σηµείου διέλευσης, µε την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν οι απαιτούµενες αδειοδοτήσεις από τον ∆ήµο Λέρου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος κάλεσε τα Μέλη να αποφασίσουν σχετικά.

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο µετά από διαλογική συζήτηση κι αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του ∆ηµάρχου Λέρου, το υπ’ αριθµ. 154/14-01-2014 έγγραφο του ∆ήµου Λέρου, το υπ’ αριθµ. 8221.Τ54/04/14/24-01-2014 έγγραφο της ∆ιεύθυνσης Λιµενικών Υποδοµών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, την ανάγκη τοποθέτησης στο λιµένα Αγίας Μαρίνας του προκατασκευασµένου οικίσκου, των κιγκλιδωµάτων και του λοιπού εξοπλισµού που απαιτείται για τη λειτουργία του ως προσωρινού συνοριακού σηµείου διέλευσης, το άρθρο 65 του Νόµου 3852/2010 και το άρθρο 5 του Κανονισµού για τη διοίκηση, διαχείριση και λειτουργία του ∆Η.ΛΙ.ΤΑ.Π.,

ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίνει την εκτέλεση του έργου τοποθέτησης προκατασκευασµένου οικίσκου, κιγκλιδωµάτων και του λοιπού απαιτούµενου εξοπλισµού που απαιτείται για την θεσµοθέτηση του λιµένα Αγίας Μαρίνας Λέρου ως προσωρινού συνοριακού σηµείου διέλευσης, µε την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν οι απαιτούµενες αδειοδοτήσεις από τον ∆ήµο Λέρου.

Η απόφαση αυτή έλαβε Α/Α 2/2014.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ