back to top
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Συνάντηση Γ. Παλαπουγιούκ με τον Πρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων Κ.Θ.Λ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Συνάντηση Γ. Παλαπουγιούκ με τον Πρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων Κ.Θ.Λ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση, είχε χθες, Τρίτη 17 Μαΐου, ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Δωδεκάνησα και Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας , κος Παλαπουγιούκ Γεώργιος , με τον Πρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων  του Κρατικού Θεραπευτηρίου, Κέντρου υγείας  Λέρου , κο. Τσαχουριανίδη Αναστάσιο, παρουσία της γραμματέως του Σωματείου , κ. Γρύλλη  Χρυσούλας.

Στην συνάντηση αυτή , συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο , τα οποία και χρειάζονται άμεση παρέμβαση ώστε να επιλυθούν .  Πρωταρχικής σημασίας , εξ’αυτών , το μείζων ζήτημα του αναισθησιολόγου , που το νησί της Λέρου θα στερείτε τις υπηρεσίες του από 18 Μαΐου . Ο κος. Παλαπουγιούκ , σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ , κο. Τέρενς Κουίκ , παρουσία πάντα του Προέδρου του Σωματείου , κ.Τσαχουριανίδη , ενημερώθηκε ότι θα μεταβεί στο νησί αναισθησιολόγος από 1 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου. Επίσης , γίνονται προσπάθειες από τον ίδιο τον Υφυπουργό καθώς και τον Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καματερό , προκειμένου να καλυφθούν  από αναισθησιολόγο και οι ημέρες από 17 Μαΐου εώς 1 Ιούνιου. 

Παράλληλα , ο κ. Τσαχουργιανίδης , παρείχε ενημέρωση για την υποστελέχωση του νοσοκομείου αλλά και για προβλήματα που αφορούν αντικατάσταση ιατρικών μηχανημάτων. Έκανε έκκληση για Αξονικό Τομογράφο , μιας και  αυτός που δόθηκε από δωρεά ιδιώτη δεν λειτούργησε ποτέ λόγω οικονομικά ασύμφορης αγοράς ανταλλακτικών. Ταυτόχρονα , ενημέρωσε για ελλείψεις αναλώσιμων ιατρικών  υλικών αλλά και υλικών συντήρησης του νοσοκομείου λόγω της ανεπαρκούς οικονομικής ενίσχυσης του ιδρύματος . 

Η όλη συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και με έκδηλη την διάθεση συνεργασίας , με τον κ. Παλαπουγιούκ να δεσμεύεται ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων σε θέματα που αφορούν την λειτουργία του νοσοκομείου και γενικότερα των τομέων υγείας , ζητώντας την συνεχή ενημέρωσή του από τον Πρόεδρο των Εργαζομένων  για προβλήματα και ελλείψεις που προκύπτουν. Κατέστησε ταυτόχρονα σαφές , ότι σε θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο χώρο της περίθαλψης , όπου κάθε λεπτό μπορεί να κρίνει μια ανθρώπινη ζωή , δεν έχουν θέση πολιτικές ιδεολογίες και κομματικές αντιπαλότητες  και οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι γύρω από τον κοινό σκοπό που δεν μπορεί να είναι άλλος από την διασφάλιση του αγαθού της υγείας των συμπατριωτών μας .


Γεώργιος Κων. Παλαπουγιούκ

Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Δωδεκανήσου

Σύμβουλος ΥΠΕΘΑ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ