back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Σε διαθεσιμότητα τίθενται 14 υπάλληλοι του Νοσοκομείου Λέρου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Σε διαθεσιμότητα τίθενται 14 υπάλληλοι του Νοσοκομείου Λέρου!

Σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα, από 15 έως 30 ημέρες, τίθενται οι οδηγοί και τα πληρώματα των ασθενοφόρων, καθώς και οι φύλακες και νυχτοφύλακες του Νοσοκομείου Λέρου αρχής γενομένης από τις 9 Απριλίου.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή και ψηφίστηκε την Κυριακή, όσοι επιθυμούν να παραμείνουν, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση για μετάταξη σε ανάλογη θέση στο ΕΚΑΒ.

Για το νοσοκομείο Λέρου, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις θέσεις αυτές ανέρχονται συνολικά σε 14 άτομα (πλήρωμα ασθενοφόρου 9 υπάλληλοι, νυχτοφύλακες 5 υπάλληλοι).

Ειδικά με τη διαθεσιμότητα των πληρωμάτων ασθενοφόρων, το νοσοκομείο Λέρου δε θα μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στη διακομιδή ασθενών και εκτάκτων περιστατικών!

Ήδη, ο διοικητής του Νοσοκομείου/ΚΘΛ κ. Δημήτρης Καρανικόλας, καθώς και ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας, έχουν έρθει σε επαφή με το υπουργείο Υγείας πιέζοντας από τη μεριά τους ώστε να εξαιρεθεί το νοσοκομείο Λέρου από την υποχρεωτική διαθεσιμότητα, αφού δεν υπάρχει πλεονάζον ή λοιπό προσωπικό για να καλύψει τις θέσεις που θα μείνουν κενές.

Να σημειωθεί ότι για το μείζον θέμα της διαθεσιμότητας, υπάρχουν πολύ έντονες αντιδράσεις, σε πανελλήνιο επίπεδο από πολιτικά κόμματα και σωματεία εργαζομένων. Χαρακτηριστικά, το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, προτείνει με επιστολή στο Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης, να αρνηθεί να θέσει σε διαθεσιμότητα τους Οδηγούς των Ασθενοφόρων της ευαίσθητης και παραμεθόριας περιοχής και να αναλάβει το Σωματείο Εργαζομένων, από το πενιχρό ταμείο που διαθέτει, να καταβάλλει το υπόλοιπο των αποδοχών τους, προκειμένου να διασφαλισθούν οι υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας…

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ