back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Ο Δήμος ξεκινά πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Ο Δήμος ξεκινά πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, με αφορμή την κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 και έχοντας υπόψιν το μείζον πρόβλημα σίτισης των αδέσποτων ζώων, εγκαινιάζει για πρώτη φορά στο νησί μας, με ενδιαφέρον και ευαισθησία απέναντι στα αδέσποτα ζώα, ένα νέο πρόγραμμα εθελοντικής συμμετοχής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γρεκό Άκη, ο Δήμος μας προτίθεται να ξεκινήσει την εφαρμογή ειδικού προγράμματος για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων στη Λέρο, δείχνοντας τον πολιτισμό και την ευαισθησία των κατοίκων αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε αυτή την κρίση που μαστίζει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται όσοι δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική φιλοζωική προσπάθεια του Δήμου Λέρου αναλαμβάνοντας τη σίτιση των αδέσποτων, επώνυμα και οργανωμένα, να προβούν στις κάτωθι ενέργειες μέχρι την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020:

1. Να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας,

2. Να δηλώσουν την τοποθεσία όπου βρίσκονται τα αδέσποτα ζώα,

3. Να δηλώσουν -κατά προσέγγιση- τις εβδομαδιαίες ανάγκες σε ξηρά τροφή για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα.

Λόγω των έκτακτων καταστάσεων και της κείμενης νομοθεσίας, η αποστολή στοιχείων θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Λέρου σε ειδική φόρμα που υπάρχει για τον σκοπό αυτό (https://www.leros.gr/adespota-dimos-leroy.php) ή εναλλακτικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email επικοινωνίας info@leros.gr).

Μετά την καταγραφή των αναγκών, ο Δήμος Λέρου θα προμηθεύσει τους εθελοντές φιλόζωους που θα συνεπικουρήσουν την όλη προσπάθεια με ξηρά τροφή, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τη διαθέσουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στα αδέσποτα ζώα που υπάρχουν στο νησί μας.

Για πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη δράση, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία Δημάρχου (κα Σπύρου Σοφία, τηλ. 22473.60200) ή στο Γραφείο του Αντιδημάρχου (κ. Άκης Γρεκός, τηλ. 22473.60235), καθημερινά 11.00 έως 12.00.

Σημειώνεται ότι για το σκοπό της σίτισης των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Λέρου θα χορηγεί προς τους εθελοντές φιλόζωους ειδική βεβαίωση μετακίνησης, βάσει νόμου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ