back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο έργο συντήρησης και ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου στον Δήμο Λέρου, συνολικού μήκους 8.695 μέτρων και αρχικού προϋπολογισμού 1.740.532 €.

Συγκεκριμένα:

Τις πρώτες εργασίες επιθεώρησαν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας και οι Αντιδήμαρχοι κ. Μεραμπελιώτης, κ. Καστής και κ. Γρεκός,

Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων κατόπιν ενεργειών του Δήμου Λέρου και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕ 367 του Υπουργείου Οικονομικών), και αφορά στη βελτίωση / ασφαλτόστρωση τμημάτων περιφερειακών και τοπικών οδών συνολικής επιφάνειας ασφαλτόστρωσης 53.565 τετραγωνικών μέτρων.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί καθαίρεση του υφιστάμενου οδοστρώματος (φρεζάρισμα) και η προσαρμογή στάθμης 100 τεμαχίων υφιστάμενων φρεατίων στο ύψος του νέου οδοστρώματος.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Λέρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από μεγάλη καθυστέρηση λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών διαδικασιών, ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου “Βελτίωση – ασφαλτόστρωση περιφερειακών και τοπικών οδών ν. Λέρου”, αρχικού προϋπολογισμού 1.740.532 € και μετά την έκπτωση 43% που επετεύχθη 845.460,75 € πλέον ΦΠΑ.

Μετά το πέρας των εργασιών, προβλέπεται να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας των τοπικών οδών, αφού το οδόστρωμα σε πολλά σημεία του νησιού είναι σε τραγική κατάσταση, ευελπιστώντας οτι σύντομα θα υλοποιηθούν και τα ασφαλτικά έργα από την περιφέρεια.

Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών, διότι σε πολλά σημεία, οι εργασίες θα εκτελούνται παράλληλα με την κυκλοφορία, και στα σημεία των επεμβάσεων θα γίνεται εκτροπή των οχημάτων προς άλλες οδούς ή στο αντίθετο ρεύμα.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί, να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας, του προσωπικού του Δήμου μας και των συνεργείων.

Επίσης παρακαλούνται οι κάτοικοι των σημείων που γίνονται τα έργα να μετακινούν τα οχήματά τους.

Τέλος, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στους συνεργάτες μου και στο προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας που εργάζονται σκληρά, έτσι ώστε τα έργα που σχεδιάζει επιτελικά ο Δήμος μας να υλοποιούνται, έχοντας στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ