back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Ξεκινάει ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Ξεκινάει ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης

Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουμε για το σχολείο μας

Ο Δήμος Λέρου με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης θέτει σε λειτουργία την σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen – Green schools.

Παράλληλα ξεκινάει και ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Η σχολική δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και την ΑΦΗΣ Α.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen – Green schools.

Σε κάθε σχολείο τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι για τη χωριστή συλλογή υλικών.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που μπορούν να συλλέγουν τα παιδιά από το σπίτι τους με τη βοήθεια των γονιών είναι:

  • Χαρτί
  • Πλαστικό
  • Αλουμίνιο
  • Μπαταρίες

Οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen – Green schools. Σκοπός της δωρεάς πόντων είναι οι γονείς να έρθουν σε επαφή με τη δημοτική πλατφόρμα, για να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι σχετικά με την ανακύκλωση.

Ο Δήμος πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς 2022 – 2023, θα επιβραβεύσει σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Στόχος είναι η ανακύκλωση να εδραιωθεί στη ζωή μας, καθώς και τα οφέλη της για όλους εμάς, αλλά και για το περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Μαραθώνιο θα βρείτε στη σελίδα ΣΧΟΛΕΙΑ

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ