Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συγκαλείται η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Λέρου την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026, στις 09:00 το πρωί, στο Δημοτικό Μέγαρο, με αντικείμενο την άμεση κλάδευση μεγάλων και επικίνδυνων δέντρων στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής και δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, η παρέμβαση κρίνεται επείγουσα λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της ανάγκης αποφυγής ατυχημάτων σε πεζούς και οχήματα.

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η αδυναμία εκτέλεσης της εργασίας «Κλαδέματα δέντρων οδικού δικτύου» από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου. Όπως διευκρινίζεται, η υπηρεσία δεν διαθέτει προσωπικό με τις απαιτούμενες εξειδικευμένες γνώσεις ούτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας.

Για τις παρεμβάσεις απαιτούνται ειδικευμένο προσωπικό, κατάλληλα μηχανήματα και εργαλεία, καθώς και ανυψωτικό μηχάνημα με δυνατότητα ανύψωσης τουλάχιστον 20 μέτρων ή χρήση γερανού.

Η Δημοτική Επιτροπή καλείται να λάβει άμεσα τη σχετική απόφαση, ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες εργασίες για την ασφάλεια όσων κινούνται στο οδικό δίκτυο.