ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
crithonis-paradise-hotel
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου:
Μείζον θέμα προέκυψε με το αίτημα Δημοτικού Συμβούλου για χορήγηση άδειας απουσίας και διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριάσεων
  • Το απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, όπου μια απρόσμενη ατάκα του Δημάρχου, προκάλεσε γέλια και χαλαρό κλίμα μέσα στην ένταση της συζήτησης.
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
Κυριακή 23 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
20 °c
Agia Marina
18 ° Δε
18 ° Τρ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » Λέρος: Κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ σε συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο την 28η Μαρτίου

Λέρος: Κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ σε συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο την 28η Μαρτίου

Leros News Leros News
27 Μαρτίου 2025
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 6 Λεπτά
A A
0
Leros Hospital Νοσοκομείο Λέρου
185
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
5.8k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ένωση γιατρών Κ.Θ -Γ.Ν-Κ.Υ Λέρου, Κ.Υ Πάτμου και Π.Π.Ι Λειψών, Αγαθονησίου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων του Αιγαίου, για τα θέματα υγείας και μεταφορών των νησιών μας.

Καλούμε σωματεία, φορείς και συλλόγους , όλο τον λαό των νησιών μας να συμμετέχει σε συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο της Λέρου την 28 Μαρτίου 2025 και ώρα 6.00 μ.μ., καθώς επίσης στην συγκέντρωση Δευτέρα 31 Μάρτη στις 6.00 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας και Τρίτη 1 Απρίλη στις 11.00 π.μ. στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Το κοινό πλαίσιο δράσης αποφασίστηκε σε συνδιάσκεψη Εργατικών κέντρων, Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, Συλλογών εργαζομένων νοσοκομείων, Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών και άλλων μαζικών φορέων.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: 60 χρόνια ΠΕΛ και 50 χρόνια «Λεριακά Νέα» – Μια μεγάλη γιορτή για τον Πολιτισμό

Λέρος: 60 χρόνια ΠΕΛ και 50 χρόνια «Λεριακά Νέα» – Μια μεγάλη γιορτή για τον Πολιτισμό

23.11.2025
315
Λέρος: Δελτίο Τύπου του Αντιπροέδρου Δ.Σ. Ευάγγελου Ασβεστά

Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

22.11.2025
1.5k

Επισυνάπτεται στο τέλος της απόφασης.

Συντονίζουμε τις δυνάμεις μας και γινόμαστε μια γροθιά.

Το νοσοκομείο μας , όπως και οι μονάδες υγείας των μικρότερων νησιών Πάτμου, Λειψών , Αγαθονησίου, Αρκιων βρίσκονται στα πρόθυρα της λειτουργικής κατάρρευσης, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, από την άλλη ορισμένοι ντόπιοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, και εκλεγμένα μέλη της τοπικής διοίκησης παραπλανούν τους κατοίκους , περί άλλα τυρβάζοντας.

Η κατάσταση στα νησιά μας στον τομέα υγείας όλο και χειροτερεύει. Μονάδες υγείας υποστελεχωμενες χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό χωρίς αναλώσιμα, να μην υπάρχει προσωπικό να στελεχώσει τα ασθενοφόρα, κτηριακές εγκαταστάσεις υπό κατάρρευση, ταβάνια να πέφτουν όπως συνέβη δυο μήνες πριν στο ΤΑΜΕΑ στην Λέρο που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα και που ακόμα δεν έχει επισκευαστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο μας που τις μισές ημέρες του μηνα δεν υπάρχει καρδιολόγος, ακτινολόγος, μικροβιολόγος, νεφρολόγος, ορθοπεδικός, παιδίατρος, ουρολόγος.

Στις βασικές για την λειτουργεία του νοσοκομείου ανωτέρω ειδικότητες υπηρετεί ένας γιατρός, όπως επίσης μια και μοναδική αναισθησιολόγος.

Μια Ψυχίατρος για τις δομές ψυχικής υγείας που νοσηλεύουν 250 ασθενείς.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κ.Υ Πάτμου που τις γενικές εφημερίες, κάθε ημέρα δηλαδή καλείται να διεκπεραίωση η μοναδική γενική γιατρός, χωρίς την μετακίνηση προσωπικού από άλλες μονάδες δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε στοιχειωδώς.

Το κατά το όνομα πολυδύναμο Ιατρείο Αγαθονησίου δεν διαθέτει ούτε έναν υπάλληλο, ιατρείο φάντασμα λειτουργεί με μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών.

Στο επίσης κατά το όνομα πολυδύναμο Ιατρείο Λειψών η υγεία των κατοίκων έχει αφεθεί στα χέρια ανειδίκευτων γιατρών που υπηρετούν το αγροτικό τους.

Ο λαός των νησιών μας είναι αποφασισμένος να παλέψει για το δικαίωμα του σε δημόσια και δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου, ενάντια στην υποστελεχωση και την υποχρηματοδοτηση στην συνεχή υποβάθμιση και εγκατάλειψη των νησιών μας. Το απέδειξε με τις μαζικές συγκεντρώσεις για την υγεία το προηγούμενο διάστημα. Στην συνέχεια στις 28 του Φλεβάρη με ΑΠΕΡΓΙΑ διαδηλώσαμε σε όλα τα νησιά ενάντια στην πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη και την συγκάλυψη που επιχειρούν , απαιτώντας να μην έχουμε «κοιλάδες των Τεμπών » στη ζωή μας , σε υγεία, ακτοπλοΐα, χώρους δουλειάς, να σταματήσει η πολιτική που ζυγίζει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος και ενδιαφέρεται για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η Υγεία είναι υπόθεση όλου του λαού και απαιτούμαι άμεσα:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, με άμεση και ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των κενών θέσεων που προβλέπονται, ιατρικού και λοιπού προσωπικού με γενναία κίνητρα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Σύγχρονες και ασφαλείς κτηριακές υποδομές.

Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια , σύγχρονα και ασφαλή πλοία, με ναυτεργάτες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα , συχνά δρομολόγια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/3/2025 ΩΡΑ 6.00 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

ΓΙΑ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Γ. Τσουκαλάς

Η Γ. Γραμματέας
Μ. Γιδαράκου


Κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, φορείς και συλλόγους,

σε όλο το λαό των νησιών του Αιγαίου

σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα για Υγεία και Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Δευτέρα 31 Μάρτη στις 6:00 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας και

Τρίτη 1 Απρίλη στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Συντονίζουμε τις δυνάμεις μας και γινόμαστε μια γροθιά!

 

Η κατάσταση στα νησιά μας στον τομέα της υγείας όλο και χειροτερεύει. Νοσοκομεία υποστελεχωμένα, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, χωρίς αναλώσιμα και κρίσιμα μηχανήματα, όπως μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι. Κέντρα υγείας να υπολειτουργούν ή να λειτουργούν μόνο πρωί, περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία άδεια από γιατρούς, να μην υπάρχει προσωπικό να στελεχώσει τα ασθενοφόρα.

Εμείς οι νησιώτες ξέρουμε καλά τι θα πει εγκατάλειψη, τι σημαίνει να απέχουν τα χωριά μας 1 και 2 ώρες από τον πιο κοντινό γιατρό ή νοσοκομείο. Να κλείνουν κλινικές, όπως η Παιδιατρική στη Σάμο ή να υπολειτουργούν πολλές ΜΕΘ, ασθενείς να μεταφέρονται σε καρότσες, να μην υπάρχουν βασικές ειδικότητες σε πολλά νοσοκομεία όπως οφθαλμίατροι, γαστρεντερολόγοι, αναισθησιολόγοι κ.α. Να βλέπουμε γιατρό μόνο το καλοκαίρι σε κάποια νησιά λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης ή άλλα να πιέζονται ακόμη περισσότερο οι δημόσιες δομές λόγω αυτής (πχ τη Ρόδο την επισκέπτονται 3,5 εκ. τη σεζόν) ή εξαιτίας έλλειψης στελεχωμένων ιατρείων μέσα στις κλειστές δομές προσφύγων και μεταναστών όπως στη Σάμο που φτάνει πολλές φορές και τα 5.000 άτομα. Να μην έχουμε γιατρούς εργασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, να μην παίρνονται μέτρα από την μεγαλοεργοδοσία και η πλειοψηφία των νησιών να μην έχουν Επιθεωρήσεις για την υγεία και την ασφάλεια στην Εργασία στα νησιά μας.

Ο λαός της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων μετά τις συνεχείς κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για την Υγεία και την Πανσαμιακή Πανεργατική Απεργία στις 12 Φλεβάρη που κάλεσαν το Εργατικό Κέντρο, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων, όπου πάνω από 80 Σωματεία, Σύλλογοι και Φορείς πήραν απόφαση και νέκρωσαν τα πάντα, έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για το δικαίωμα του λαού σε δημόσια και δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία, Κ.Υ. και την ΠΦΥ, ενάντια στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση στη συνεχή υποβάθμιση και εγκατάλειψη των νησιών μας.

Σε συνέχεια των παραπάνω στις 28 Φλεβάρη με Απεργία διαδηλώσαμε σε όλα τα νησιά ενάντια στην πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη και τη συγκάλυψη που επιχειρούν, απαιτώντας να μην έχουμε «κοιλάδες των Τεμπών» στη ζωή μας, σε υγεία, ακτοπλοΐα, χώρους δουλειάς. Να σταματήσει η πολιτική που ζυγίζει την ανθρώπινη ως κόστος και ενδιαφέρεται για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Είναι πεποίθησή μας ότι οι τραγικές ελλείψεις, στα νοσοκομεία των νησιών μας και σε όλες τις άλλες δομές, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθούν στην υγεία εδώ και χρόνια τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες οι προηγούμενες! Βλέπουν την υγεία σαν εμπόρευμα, τον ασθενή σαν πελάτη, την υγεία κόστος και βάζουν το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή, καταδικάζοντας μας στην ανασφάλεια με κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή. Μας σπρώχνουν στον ιδιωτικό τομέα. Έχουν νομοθετήσει απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία επί πληρωμή, αντί να προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες λίστες και αναμονές. Μας λένε ότι μόνο όποιος έχει λεφτά μπορεί να έχει υγεία και περίθαλψη.

Πολλές φορές μας αναγκάζουν να ταξιδέψουμε ακόμα και για απλές εξετάσεις στην Αθήνα ή σε γύρω νησιά, πληρώνοντας πανάκριβα εισιτήρια και βιώνοντας τραγικές καταστάσεις από τις ελλείψεις και στα νοσοκομεία πχ της Αττικής. Ενώ για να πάμε στην Αθήνα και να γυρίσουμε από Σάμο θέλουμε 4 μεροκάματα μόνο για τα εισιτήρια, χωρίς να πιείς ούτε νερό, αφού το εισιτήριο στην οικονομική θέση έχει 80 ευρώ! Ενώ από 1η Μάη θα γίνει νέα αύξηση των εισιτηρίων στο 12%.

Οι κινητοποιήσεις μας έχουν θορυβήσει τους κυβερνώντες, επιβεβαιώνοντας ότι μονόδρομος για να έχουμε λύσεις σήμερα είναι η κλιμάκωση του αγώνα. Ενώνουμε οι νησιώτες ακόμη μια φορά  τη φωνή μας διεκδικώντας το δίκιο μας: να ζούμε με ασφάλεια στον τόπο μας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή και η υγεία μας! 

Δεν πάει άλλο – Η κατάσταση είναι τραγική – Τα «Τέμπη της υγείας» είναι εδώ!

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία και την εγκατάλειψη.

Να θεωρούν την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας, την μετακίνηση όλων των νησιωτών πολυτέλεια! 

Όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο φταίνε για την κατάσταση που βιώνουμε. Η πολιτική τους στηρίζετε στο κέρδος και θεωρούν την ανθρώπινη ζωή κόστος. Δεν δεχόμαστε το 2025 που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει κάνει άλματα, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, που η εργασία μας παράγει τεράστιο πλούτο, που δίνουν λεφτά με τη σέσουλα για πολέμους, ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, να μειώνουν διαρκώς τις παροχές για την υγεία.

Οι πρόσφατες απεργιακές μάχες έδειξαν τη δύναμη της λαϊκής κινητοποίησης. Όλοι και όλες τώρα μια γροθιά γιατί η υγεία είναι υπόθεση όλου του λαού και απαιτούμε εδώ και ΤΩΡΑ :

  • Υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για όλο το λαό, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικό, όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων, με βάση τις ανάγκες των νησιωτών, με άμεση και ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των κενών θέσεων, ιατρικού και λοιπού προσωπικού με γενναία κίνητρα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Στελέχωση με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία, ΚΕΦΙΑΠ, Κέντρα Ψυχικής Υγείας. Δημιουργία φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ στα νησιά.
  • Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και την αποκατάσταση. Κέντρα Υγείας συνδεδεμένα με τους χώρους κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας (γιατροί εργασίας, σχολίατροι, αθλίατροι, παιδίατροι, οικογενειακοί γιατροί κ.α.)
  • Κάλυψη Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με γιατρούς γενικής ιατρικής, νοσηλευτή, μαία.
  • Στελέχωση των παραρτημάτων του ΕΚΑΒ στα νησιά μας. Να στεγαστούν σε κατάλληλους χώρους και να έχουν διαχειριστή κλήσεων.
  • Προμήθεια όλου του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία, ώστε όλοι να έχουμε πρόληψη και θεραπεία στα νησιά. Η διαρκής αύξηση των αεροδιακομιδών οι οποίες παρουσιάζουν σε πολλές περιπτώσεις μεγάλη καθυστέρηση εις βάρος των ασθενών, ακόμη και λόγω καιρικών συνθηκών, κάνει απολύτως απαραίτητη δημιουργία και επαρκή στελέχωση των ΜΕΘ και ΜΑΦ.
  • Ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, τους νεφροπαθείς κ.α.
  • Να καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο της δαπάνης που γίνεται σε ιδιώτες μη συμβεβλημένους ιατρούς, εξεταστικά κέντρα και σε εργαστήρια για θεραπείες, μέχρι να στελεχωθούν και εξοπλιστούν οι δημόσιες δομές υγείας ώστε να γίνονται έγκαιρα και με ασφάλεια όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Να επιστραφούν από τον ΕΟΠΠΥ τα ποσά που έχουν δαπανηθεί από τους ασφαλισμένους όλο το προηγούμενο διάστημα 
  • Εδώ και τώρα ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων, επαναφορά 13ουκαι 14ου μισθού.
  • Γιατροί εργασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε όλους τους χώρους. Προληπτικές εξετάσεις σε εποχικά εργαζόμενους (ξενοδοχεία, οινοποιεία κ.α).
  • Στελέχωση Τεχνικών & Υγειονομικών Επιθεωρήσεων Εργασίας στα νησιά με τακτικούς ελέγχους.
  • Μείωση τώρα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ναύλων (οχημάτων – εμπορευμάτων) κατά 50%. Όχι σε νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές. Άμεση απόδοση του μεταφορικού ισοδύναμου.
  • Σύγχρονα και ασφαλή πλοία, με ναυτεργάτες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και όχι να εξοντώνονται, συχνά δρομολόγια.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ και οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Γ.Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, κάνουν κάλεσμα συντονισμού και κοινής δράσης στα Εργατικά Κέντρα, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σωματεία, συλλόγους και φορείς του νομού μας και των άλλων νησιών του Αιγαίου. 

Δευτέρα 31 Μάρτη 6 μ.μ στο υπουργείο Υγείας – Τρίτη 1 Απρίλη 11 π.μ. στο υπουργείο Ναυτιλίας 

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες!

Μεταφορές συχνές, φθηνές, ασφαλείς!

Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Διαδηλώνουμε στην Αθήνα! Απαιτούμε λύσεις τώρα!

Tags: LEROSΛΕΙΨΟΙΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥΠΑΤΜΟΣ
Share81Tweet43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

17.11.2025
2.3k
Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

14.11.2025
1.6k
leros hospital Νοσοκομειο Λερου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Νοσοκομείο Λέρου: “Η «συντήρηση» έρχεται μετά την κατάρρευση”, αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΚΘΛ

12.11.2025
1.2k
Επόμενο
Ο Δήμος Πάτμου για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα: BIKE AGRI TOURISM στο πλαίσιο του Erasmus plus ka210 VET

Ο Δήμος Πάτμου για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα: BIKE AGRI TOURISM στο πλαίσιο του Erasmus plus ka210 VET

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέρου την Παρασκευή 2/12/2011

    23.11.2011
    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέρου την Παρασκευή 2/12/2011 Πριν 14 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη στη Λέρο για τα δημοτικά!

    23.11.2012
    Τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη στη Λέρο για τα δημοτικά! Πριν 13 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τι είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέρου Μ. Κοντραφούρης στη συνέντευξη Τύπου [VIDEO]

    23.11.2013
    Τι είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέρου Μ. Κοντραφούρης στη συνέντευξη Τύπου [VIDEO] Πριν 12 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνάντηση Δημάρχου Λέρου με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

    23.11.2014
    Συνάντηση Δημάρχου Λέρου με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Πριν 11 χρόνια 1.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη για το HOT SPOT στα…

    23.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη για το HOT SPOT στα Λέπιδα Πριν 10 χρόνια 1.6K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.3K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε…

    20.11.2025
    Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου 1.7K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    77 shares
    Share 52 Tweet 11
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
kroupia leros
Currently Playing

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Featured
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Featured
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου:
Μείζον θέμα προέκυψε με το αίτημα Δημοτικού Συμβούλου για χορήγηση άδειας απουσίας και διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριάσεων
  • Το απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, όπου μια απρόσμενη ατάκα του Δημάρχου, προκάλεσε γέλια και χαλαρό κλίμα μέσα στην ένταση της συζήτησης.
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: 60 χρόνια ΠΕΛ και 50 χρόνια «Λεριακά Νέα» – Μια μεγάλη γιορτή για τον Πολιτισμό
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Εκτέλεση βολών σε Πλάκα και Τρυπητή – Προειδοποίηση για απαγορευμένη διέλευση
  • Νικητιάδης στη Βουλή: Σε απομόνωση ξανά το Αγαθονήσι από την Κυβέρνηση

Νεότερα Video

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
21 Νοεμβρίου 2025
Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

818 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.