back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια, έγιναν τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λέρου στον Πλάτανο, το απόγευμα της Τετάρτης 25ης Μαρτίου.

Στην συγκινητική εκδήλωση τον πρώτο λόγο είχαν τα παιδιά, τα οποία από νωρίς εισέβαλαν στο χώρο, ξεφυλλίζοντας τα εκατοντάδες βιβλία και παίζοντας με τα εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια. Η σεπτή μορφή του Μητροπολίτη μας κ.κ.Παϊσίου και του ιερού κλήρου της νήσου μας ξεκίνησαν την ακολουθία του αγιασμού. 

Στον αγιασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο Διοικητής του 588ΤΕ, εκπρόσωπος του Φρουράρχου του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, Εκπαιδευτικοί, Εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και πολλά μέλη της βιβλιοθήκης.

Μετά το πέρας του αγιασμού, ο Μητροπολίτης μας στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λέρου και όλους εκείνους που βοήθησαν και συνέβαλαν στην αναβάθμιση της Δημοτικής μας βιβλιοθήκης. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος  Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας τόνισε ότι «Μέρα με την ημέρα, η Δημοτική μας βιβλιοθήκη συσπειρώνει ολοένα και περισσότερους νέους, εφήβους, μαθητές, στον χώρο της και τους προσφέρει γνώση και ψυχαγωγία μέσα από ένα σύγχρονο περιβάλλον».

Επιπρόσθετα τόνισε πως η μεταστέγαση της στο πλήρως ανακατασκευασμένο ιστορικό κτίριο της Λεριακής Λέσχης θα ενισχύσει το έργο της βιβλιοθήκης στην πληροφόρηση, τη μόρφωση και την αισθητική καλλιέργεια της τοπικής κοινωνίας, και κυρίως των παιδιών και των εφήβων του νησιού μας. Ο Δήμος μας αποφάσισε να  επενδύσει στην γνώση γιατί η γνώση είναι η πιο δημοκρατική πηγή δύναμης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο βιβλιοθηκονόμος του νησιού μας κ. Δημήτριος Σταματέλος ο οποίος μέσα από την σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν ακούραστα για την ολοκλήρωση του έργου και όσους συμπολίτες μας ενίσχυσαν με τις χορηγίες τους την βιβλιοθήκη.

Ο κ. Νικόλαος Νάκας, συντ/χος εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στην ιστορία της βιβλιοθήκης στα χρόνια που εργάστηκε σ’αυτήν τονίζοντας την σπουδαιότητα της ύπαρξης της για τον τόπο και την μαθητιούσα νεολαία του νησιού μας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους τις βιβλιοθήκης , που περιλαμβάνει: Aναγνωστήριο – Τμήμα ενηλίκων – Παιδικόεφηβικό ,Tμήμα Περιοδικών Εκδόσεων και Ξενόγλωσσο που στεγάζεται στον επάνω όροφο του κτιρίου.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ