back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ σχετικά με… υποτιθέμενη συνδικαλιστική δίωξη

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ σχετικά με... υποτιθέμενη συνδικαλιστική δίωξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Η Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, ως συνδικαλιστικό όργανο των Ιατρών του Νοσοκομείου μας, θα ήθελε να τοποθετηθεί επισήμως επί των τελευταίων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στον Διοικητικό τομέα μας, όπως καταγγέλλονται από τον πρώην Διοικητικό Διευθυντή κ. Α. Τσαχουργιανίδη.

Θεωρώντας ότι το θέμα έχει πάρει λάθος δρόμο και κατεύθυνση, η γνώμη του συνδικαλιστικού μας οργάνου είναι πως η τοποθέτηση του κ. Τσαχουργιανίδη, πως διώκεται ως συνδικαλιστικό όργανο, δεν μπορεί να ευσταθεί και αυτό λόγω του γεγονότος ότι οι πράξεις του αποδεικνύουν την πλήρη αποχή του από αυτήν του την ιδιότητα, αφού ουδέποτε έχει απεργήσει ο ίδιος, ουδέποτε έχει σταθεί στο πλάι μας κατά τη διάρκεια των αναρίθμητων διεκδικήσεων και αγώνων μας. Αντίθετα, ενεργούσε πάντοτε με την ιδιότητα του Δ. Διευθυντή και όχι του συνδικαλιστικού οργάνου.

Επομένως να κατηγορεί τρίτους για υποτιθέμενη συνδικαλιστική δίωξη, ενώ απέχει από όλες τις κινητοποιήσεις των τελευταίων τουλάχιστον χρόνων, στηρίζοντας διαχρονικά τις κυβερνητικές πολιτικές για εμβαθυνση της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας καταπάτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των υγειονομικών, είναι τουλάχιστον υποκριτικό . Ξέρουμε από δικές του δηλώσεις ότι του προκαλούν σοβαρή αλλεργία οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις. Τον έχετε δει σε κάποια κινητοποίηση που θίγονται βασικά δικαιώματα των εργαζομένων , μειώσεις μισθών , διεκδικήσεις για ενίσχυση των δόμων υγείας της περιοχής μας. Για τα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση; Για τον στόχο της κυβέρνησης να γίνουν νεκροταφεία οι χώροι δουλειάς; Για την μετατροπή της απεργίας σε συμβολική πράξη; Για την δυνατότητα να διεκδικεί ο εργοδότης αποζημίωση από τους απεργούς;

Τον έχει δει κανείς στις συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις της Ένωσης μας τα δυο τελευταία χρόνια της πανδημίας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας ; Στην τελευταία απεργία για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας , για προσλήψεις μόνιμου και ειδικευμένου προσωπικού, για την μονιμοποίηση των επικουρικών, για την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν , για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για να μην πεθαίνουν διασωληνωμενοι εκτός Μ.Ε.Θ κ.λ.π τον είδε κάποιος;

Η αλήθεια είναι ότι σε όλους τους αγώνες που έδωσε η Ένωση μας , αλλά και σε αυτούς που συμμετείχε η ΠΟΕΔΗΝ, ο πρόεδρος των υπαλλήλων του νοσοκομείου Λέρου απείχε . Και για αυτή του την “δράση” έχει επιβραβευτεί κατά καιρούς από την κεντρική εξουσία.

Αλήθεια είναι επίσης ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός τρομάζει στη σκέψη να υπάρξει κλιμάκωση των αγώνων. Τα όριά του φτάνουν ως τις κινητοποιήσεις επετειακού χαρακτήρα, τύπου «Φόρουμ» .

Αλήθεια είναι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις και καταγγελίες που σκοπό έχουν προσωπικά συμφέροντα, χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό για την επίτευξη αυτών, το σωματείο του οποίου είναι Πρόεδρος , δείχνει τον οπορτουνισμό που χαρακτηρίζει τους συνδικαλιστές του είδους του.

Θέλοντας λοιπόν να αποκαταστήσουμε ένα μέρος της αλήθειας, να πούμε ότι δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνδικαλιστική δίωξη. Η αλλαγή της θέσης του κ. Τσαχουργιανιδη ( από διοικητικό διευθυντή ) γίνεται με κριτήρια και διαδικασίες, την νομιμότητα των οποίων θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και εμείς δεν έχουμε λόγο τοποθέτησης επί αυτών, παρά μόνο διεκδικώντας την πλήρη διαφάνεια και εναρμόνιση των διαδικασιών με τον νόμο. Όμως δεν μπορούμε και να σιωπήσουμε μπροστά σε δηλώσεις που δεν έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα και υποβιβάζουν τους δικούς μας αγώνες και διεκδικήσεις.

Ο Πρόεδρος
Γ. Τσουκαλάς


Η Γ. Γραμματέας
Ε. Χατζηδάκη

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ