back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καθηγητές που εργάζονται σε σχολεία της Λέρου και δημόσιοι υπάλληλοι, παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα – Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου καταγγέλλει στο Leros News!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΚαθηγητές που εργάζονται σε σχολεία της Λέρου και δημόσιοι υπάλληλοι, παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα – Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου καταγγέλλει στο Leros News!

Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου της Λέρου καταγγέλλει στο Leros News ότι μερίδα διορισμένων καθηγητών που εργάζονται σε σχολεία της Λέρου, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν θέσεις ευθύνης στο νησί μας, παραδίδουν παρανόμως ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον σε μαθητές.

«…Εμείς πληρώνουμε κανονικά όλους τους φόρους και προσπαθούμε να επιβιώσουμε στην λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, την στιγμή που κάποιοι καθηγητές καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου σε θέσεις ευθύνης, ασκούν παρανόμως το επάγγελμα. Χρεώνουν από 15 ευρώ την ώρα και πάνω. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούν να εκδίδουν αποδείξεις οπότε αντιλαμβάνεστε ότι αποτέλεσμα του παραπάνω είναι να διακινείται μαύρο χρήμα που ανέρχεται σε τεράστια ποσά! Δεν είναι κακό να δουλεύουν 2 ή 3 δουλείες, όμως όχι εις βάρος μας και σίγουρα όχι εις βάρος της κοινωνίας».

Σε ερώτηση που του θέσαμε ώστε να ονοματίσει τους συγκεκριμένους καθηγητές και δημοσίους υπαλλήλους, μας απάντησε:  

«Σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή της Λέρου, εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποκαταστήσουμε τις ελεγκτικές αρχές. Οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δεν έχουν παρά να κάτσουν έξω από τα σπίτια των συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων και να δουν πόσοι μαθητές παρελαύνουν από τις οικίες τους. Αυτοί που ασκούν παρανόμως το επάγγελμα είναι γνωστοί σε όλη την κοινωνία της Λέρου, τους γονείς καθώς και σε όλα τα παιδιά, ιδιαίτερα του Λυκείου… Είναι γνωστό ότι εκμεταλλεύονται τη θέση τους, παραδίδοντας κατ’ οίκον φροντιστήρια σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Με αυτόν τον τρόπο συντελείται ένα πλέγμα σοβαρών παρανομιών, με οικονομική απομύζηση των οικογενειών των μαθητών, ιδιαίτερα, εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων… Αυτό συμβαίνει χρόνια στο νησί μας και κανείς πότε δεν έχει μιλήσει δημόσια».

«…Στην Ρόδο, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων παρέδωσε στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, κατάλογο με καθηγητές, προκειμένου να ελεγχθούν από πλευράς εσόδων που δεν δηλώνουν στην Εφορία, αφού δεν είναι δυνατόν να εκδίδουν αποδείξεις. Ταυτόχρονα ο ίδιος κατάλογος έχει σταλεί και στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και αναμένουμε εξελίξεις. Σε περίπτωση που δεν γίνει τίποτα, τότε θα υπάρξει προσφυγή στον εισαγγελέα. Θα δούμε λοιπόν τι θα γίνει στη Ρόδο και αναλόγως θα πράξουμε και στη Λέρο. Δεν είναι δυνατόν να συντελούνται τέτοιες οικονομικές και ηθικές παρανομίες και να μην μιλάει κανείς… Αν δεν είναι ικανοποιημένοι από τον μισθό τους, να παραιτηθούν και να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία, ασκώντας νομίμως το επάγγελμα αυτό!».

Lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ