back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκάμπου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗμερίδα στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκάμπου

Στις 28-05-2014, ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Ξηροκάμπου Λέρου Ημερίδα με θέμα : « Η ανάγνωση βασικός παράγοντας μάθησης και έκφρασης του ορθού λόγου».

Την ημερίδα, η οποία ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς εργασιών καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015, παρακολούθησαν οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Ξηροκάμπου.

Ο  Διευθυντής του σχολείου, κος Καρπαθάκης Ιωάννης, άνοιξε την ημερίδα. Αφού ευχαρίστησε τους γονείς , τους δασκάλους και τους ομιλητές , μίλησε για την ανάγκη που οδήγησε στην ημερίδα και για τις ενέργειες και τις δραστηριότητες  που έγιναν από τις δασκάλες του σχολείου και τον ίδιο καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς για να γίνει η ανάγνωση αποτελεσματική και βασικός παράγοντας μάθησης και έκφρασης του ορθού λόγου.

Στην συνέχεια η κα Γεωργάκη Μαργαρίτα, Φιλόλογος, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λέρου, η οποία κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς είχε πάρει μέρος στις δραστηριότητες του σχολείου, αφού μίλησε για τον ορθό λόγο και πως επιτυγχάνεται, για  την σημασία και τα αποτελέσματα της ορθής ανάγνωσης  στην κριτική αντίληψη του μαθητή και την σημασία για την μελλοντική του πρόοδο, αναφέρθηκε στην ανάγνωση παραμυθιών στους μαθητές όλων των τάξεων, στους στόχους,  στον τρόπο εργασίας με τους μαθητές και στη συμμετοχή των μαθητών.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον  κο Δημήτρη  Καρλοβασίτη, λογοθεραπευτή, ο οποίος μίλησε για τις ειδικές περιπτώσεις, όπως τραυλισμού και δυσλεξίας, οι οποίες επηρεάζουν την εκμάθηση του ορθού λόγου και τον τρόπο αντιμετώπισή τους.

Τέλος οι δασκάλες του σχολείου μίλησαν για τις δραστηριότητες  στην ανάγνωση που η καθεμιά ανάπτυξε κατά την διάρκεια τις χρονιάς και για τα αποτελέσματα στον τρόπο μάθησης των μαθητών.

Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση  με τους γονείς και την έκφραση απόψεων  και προβληματισμών. 

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ