ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
Τρίτη 18 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
20 °c
Agia Marina
20 ° Τε
20 ° Πε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » Εργαζόμενοι Δήμου Ρόδου: Η δημόσια καταγγελία του Δημάρχου Λέρου κατά της σύμβασης των LED χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης

Εργαζόμενοι Δήμου Ρόδου: Η δημόσια καταγγελία του Δημάρχου Λέρου κατά της σύμβασης των LED χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης

Leros News Leros News
22 Μαρτίου 2024
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
Εργαζόμενοι Δήμου Ρόδου: Η δημόσια καταγγελία του Δημάρχου Λέρου κατά της σύμβασης των LED χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης
50
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.7k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

 

Ως Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η σύμβαση των LED ύψους 25 εκ. ευρώ που υπέγραψε ο Δήμος Ρόδου είναι επιβλαβής και όχι ωφέλιμη για αυτόν. Μάλιστα, είχαμε δημοσιοποιήσει και αδιάψευστα στοιχεία – πίνακες προς απόδειξη των ισχυρισμών μας.

Είναι γεγονός ότι ουδείς προσκόμισε στοιχεία, που να μας διαψεύδουν.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Σύλληψη 31χρονου μη νόμιμου αλλοδαπού

Συνελήφθη 23χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

18.11.2025
319
Λέρος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία

Ανακοίνωση – Ευχαριστήριο Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου

18.11.2025
451

Προς τιμή του, ο νέος Δήμαρχος Λέρου σε πρόσφατη συνεδρίαση του δικού του Δημοτικού Συμβουλίου (https://videopress.com/v/I2sERPGH) ανέδειξε την σπατάλη του δημοτικού χρήματος στην αντίστοιχη σύμβαση LED του Δήμου του.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε στοιχεία για τις παρανομίες του αναδόχου και του συμβούλου, οι οποίοι χωρίς να τηρούνται οι υποχρεωτικοί όροι της σύμβασης, τιμολογούσαν πλασματικές εξοικονομήσεις ενέργειας και εισέπρατταν παρανόμως και καταχρηστικώς, μεγάλα χρηματικά ποσά εις βάρος του Δήμου Λέρου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της άρνησης τόσο του αναδόχου, όσο και του συμβούλου, να αποδείξουν (όταν κλήθηκαν) με στοιχεία το κατά πόσο επιτεύχθηκαν οι εξοικονομήσεις κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τις οποίες χρέωσαν τον Δήμο Λέρου.

Ουδείς εξ αυτών απάντησε επί της ουσίας (δηλ. με στοιχεία)! Δεν απάντησαν πως πληρώθηκαν, ενώ δεν τηρήθηκε η ρήτρα ότι η μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης θα έφτανε στο 70,14!%.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Λέρου αποκάλυψε ότι ο ανάδοχος στους μετρητές του είχε συνδέσει μόνο τις δύο από τις τρεις φάσεις, ώστε να εμφανίσει ψευδώς υψηλή μείωση κατανάλωσης. Το ίδιο έκανε και με τις διακοπές ρεύματος, τις οποίες συνυπολόγιζε ψευδώς ως ποσοστά μείωσης της κατανάλωσης.

Η δημόσια καταγγελία του Δημάρχου Λέρου κατά της σύμβαση των LED του Δήμου του χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης, ώστε να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον. Με υπαιτιότητα του αναδόχου, του συμβούλου αλλά και παραγόντων του Δήμου, υπήρξε παραβίαση των όρων της σύμβασης, και ιδιοποίηση δημόσιου χρήματος!

Όμως, τι συμβαίνει στο Δήμο Ρόδου, που η σύμβαση των LED είναι 25 εκ. ευρώ;

Θυμίζουμε ότι στην καταγγελία μας, αποδεικνύουμε με στοιχεία ότι ούτε εδώ τηρήθηκαν με υπαιτιότητα του αναδόχου (ΟΤΕ-Deutsche Telekom), του συμβούλου (Waste Water & Energy IKE) που είναι ο ίδιος με αυτόν της Λέρου και παραγόντων του Δήμου Ρόδου, οι όροι της οικείας σύμβασης.

Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος ήταν δεσμευμένος με ποινικές ρήτρες από την σύμβαση για τουλάχιστον 76,11% εξοικονόμηση επί των συνολικών ετήσιων κιλοβατώρων (kWh) που κατανάλωσε ο Δήμος στον ηλεκτροφωτισμό κοινοχρήστων χώρων το έτος 2016. Δηλ. δεν θα ξεπερνούσε αυτή τις 13.998.814,87 kWh!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, το 2021 η εξοικονόμηση ήταν μόνο 52,20%, δηλ. 23,91% λιγότερη από την ποινική ρήτρα του 76,11%. Ομοίως, και για το 2022, με την εξοικονόμηση να φτάνει στο 54,90%, δηλ. 21,21% από την ως άνω ρήτρα!

Ο Δήμος Ρόδου δεν είχε ούτε έχει κανένα όφελος από την σύμβαση των LED, ύψους 25 εκ. ευρώ. Αντιθέτως, μόνο ζημία έχει υποστεί από την υλοποίηση αυτής.

Πόση; 35.446.729,83 € (25.179.312,92 €, το συνολικό, συμπ. ΦΠΑ, συμβατικό αντίτιμο που δικαιούται ο ανάδοχος για τα 12έτη διάρκειας της σύμβασης + 10.267.416,91€, το συνολικό ποσό που προκύπτει με απλή αναγωγή στη 12ετία του ποσού των 2.566.854,23€ (2.070.043,73 x 24% ΦΠΑ) που αντιστοιχεί στις ψευδώς δηλωθείσες από τον ανάδοχο ως εξοικονομημένες kWh) για τα έτη 2020, 2021, 2022].

Καλούμε άμεσα τη νέα Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής της σύμβαση των LED, όπως εισηγηθεί την καταγγελία της συμβάσεως των LED με υπαιτιότητα του αναδόχου και του συμβούλου για τη συστηματική παραβίαση των όρων της, καθώς και των ψευδών στοιχείων στις δηλώσεις αυτών για να αποσπάσουν παρανόμως δημόσιο χρήμα.

Η ως άνω Επιτροπή και η νέα Δημοτική αρχή οφείλουν να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και να ενημερώσουν τις Οικονομικές Υπηρεσίες για την μη εξόφληση καμίας απαίτησης αναδόχου (ΟΤΕ-Deutsche Telekom) ή συμβούλου (Waste Water & Energy IKE), γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος καταλογισμού εις βάρος τους και σε βάρος των υπαλλήλων που θα υπογράψουν.

Κι «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»!

ΥΓ: Ο Πίνακας LED για Δήμο Ρόδου είναι διαθέσιμος στο κάτωθι link.

Τι συμβαίνει με την σύμβαση των LED;

Tags: LEROSΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΡΟΔΟΣ
Share20Tweet13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

17.11.2025
2.1k
pruning hazardous trees
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Ξεκινούν τα κλαδέματα στο οδικό δίκτυο

17.11.2025
1.1k
«Γάζωσαν» με 14 σφαίρες το σπίτι επιχειρηματία στη Ρόδο
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

«Γάζωσαν» με 14 σφαίρες το σπίτι επιχειρηματία στη Ρόδο

13.11.2025
1.1k
Επόμενο
Λέρος: Τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών – Η συμβολή του Δήμου στην πυροπροστασία

Λέρος: Τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών - Η συμβολή του Δήμου στην πυροπροστασία

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ιστιοπλοϊκό αγώνα, Ναυτικό Σαλόνι και Φεστιβάλ Μουσικής ετοιμάζουν Βρετανοί επενδυτές στη Λέρο!

    18.11.2012
    Ιστιοπλοϊκό αγώνα, Ναυτικό Σαλόνι και Φεστιβάλ Μουσικής ετοιμάζουν Βρετανοί επενδυτές στη Λέρο! Πριν 13 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ποιοι εκλέγονται στην Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ

    18.11.2013
    ΛΕΡΟΣ: Ποιοι εκλέγονται στην Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ Πριν 12 χρόνια 1.6K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Στέλιος Λουλουδιάς: Στον αυτόματο πιλότο ο Δήμος Λέρου

    18.11.2014
    Στέλιος Λουλουδιάς: Στον αυτόματο πιλότο ο Δήμος Λέρου Πριν 11 χρόνια 3.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αλιεύτηκε καρχαρίας 3,5 μέτρων στην περιοχή δυτικά Καλύμνου – Λέρου

    18.11.2015
    Αλιεύτηκε καρχαρίας 3,5 μέτρων στην περιοχή δυτικά Καλύμνου – Λέρου Πριν 10 χρόνια 2.8K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν…

    14.11.2025
    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς…

    15.11.2025
    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς στο Leros News 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Καταγγελία – Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών…

    11.11.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Καταγγελία – Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων” 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
Currently Playing

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Featured
Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

Featured
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News
  • Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20/11 ο Αγιασμός για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης Λιμένα Λακκίου
  • Συνελήφθη 23χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

809 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

956 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.