Η υπόθεση του Φαρμακονησίου με τη βύθιση του σκάφους των μεταναστών και τον πνιγμό 12 είχε συνταράξει την κοινή γνώμη και είχε προκαλέσει σεισμό στο Λιμενικό Σώμα. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι ότι εκτός από την έρευνα που διατάχθηκε για το Λιμενικό Σώμα και την βύθιση του σκάφους, υπάρχει σε εξέλιξη και δεύτερη έρευνα από τις στρατιωτικές αρχές. Τι ερευνούν;
Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert -για τις οποίες όμως το ΓΕΣ υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία γνώση- η στρατιωτική δικαιοσύνη ερευνά καταγγελίες για “βίαιη συμπεριφορά” στρατιωτικού προσωπικού στο Φαρμακονήσι κατά την αποβίβαση των μεταναστών.
Δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι υπήρξε στρατιωτικός πολύ περισσότερο στρατιώτης που να έχει φερθεί βίαια σε τέτοιες περιπτώσεις . Και είναι αλήθεια ότι δεν θυμόμαστε να έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό.
Το επισημαίνουμε αυτό γιατί και στην υπόθεση του Λιμενικού Σώματος οι υπερβολές δεν έλειψαν κατά του πληρώματος του σκάφους. Και όταν έγινε γνωστή η “λεπτομέρεια” ότι ο κυβερνήτης του ήταν ναυαγός στο Σάμινα και έχασε την μητέρα του σ΄ αυτό το ναυάγιο, πολλοί αναθεώρησαν την βεβαιότητα που εξέφραζαν ότι “οι λιμενικοί έπνιξαν τους μετανάστες”. Καλό είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Και προς τους ταλαιπωρημένους και σε απόγνωση μετανάστες αλλά και για το προσωπικό -στρατιωτικό και λιμενικο- που καλείται κάθε μέρα να διαχειρίζεται εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις σ΄ όλο το Αιγαίο αλλά και στον Έβρο.
onalert.gr
















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί