back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επιτυχής κατάληξη για το ελικοδρόμιο Λέρου! Θα σταθμεύει μόνιμα ελικόπτερο SUPER PUMA

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπιτυχής κατάληξη για το ελικοδρόμιο Λέρου! Θα σταθμεύει μόνιμα ελικόπτερο SUPER PUMA

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμαρχος Λέρου σχετικά με την παραχώρηση έκτασης από την Πατριαρχική Εξαρχία, προκειμένου να κατασκευαστεί ελικοδρόμιο, από την πολεμική Αεροπορία, όπου θα σταθμεύει μόνιμα ελικόπτερο SUPER PUMA.

Ειδικότερα στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Επιτυχή κατάληξη για την παραχώρηση χώρου στην περιοχή Αεροδρομίου Λέρου στο Δήμο Λέρου ιδιοκτησίας Ιεράς Μονής Πάτμου , είχε η συνάντηση του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια Μιχάλη με την Εξαρχία Πάτμου κατά την επίσκεψη της στο νησί της Λέρου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παισίου και των Δημάρχων Πάτμου και Λειψών.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας αντιμετωπίζοντας το θέμα σε σοβαρότητα και ρεαλισμό ήλθε σε συνεννόηση με την Εξαρχία Πάτμου ,η οποία εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για την αυθαίρετη καταπάτηση του χώρου ιδιοκτησίας της Μονής Πάτμου, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, βασικό γεγονός που καθυστερούσε την παραχώρηση.

Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και επετεύχθη το ζητούμενο δίνοντας λύση σε άλλο ένα μακροχρόνιο πρόβλημα του νησιού μας. Παραχωρήθηκε έκταση πέντε στρεμμάτων έναντι ετήσιου μισθώματος 500 ευρώ προκειμένου να κατασκευασθεί από την πολεμική Αεροπορία ελικοδρόμιο όπου θα σταθμεύει μόνιμα ελικόπτερο SUPER PUMA στον παραχωρηθέντα χώρο.

Μια σημαντική ενέργεια που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της Λέρου αλλά και των γειτονικών νησιών Πάτμου- Λειψών – Αγαθονησίου ακόμα και Καλύμνου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών , ειδικά θεμάτων υγείας.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ Κόλιας ευχαριστεί την Εξαρχία Πάτμου για την δέσμευση άμεσης παραχώρησης του χώρου και τον Μητροπολίτη μας κ. κ. Παίσιο και τους συναδέλφους του Δήμαρχους Πάτμου κ. Στόικο και Λειψών κ. Σπύρου για την καθοριστική του συμβολή στο αίσιο τέλος του θέματος.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Μ. ΚΟΛΙΑΣ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ