back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕναλλακτική διαχείριση αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Λέρου

Εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου ΛέρουΤην έγκριση σύναψης σύμβασης συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λέρου και της “Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε”, για την εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου σε πρόσφατη συνεδρίαση.

Η εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας είναι υποχρεωτική για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και οργανώνεται από διαχειριστές συσκευασιών (συστήματα ατομικής ή συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης), σε συνεργασία με τους υπόχρεους φορείς διαχείρισης των αποβλήτων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

1. Τα απόβλητα που αποτελούν αντικείμενο συλλογής, μεταφοράς, διαλογής και αξιοποίησης είναι τα δημοτικά απόβλητα συσκευασίας (χάρτινες, γυάλινες και λοιπές συσκευασίες).

2. Οι παραγωγοί καλούνται να τοποθετούν τα απόβλητα συσκευασίας που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά (χάρτινες, γυάλινες και λοιπές συσκευασίες) στους κάδους μηχανικής αποκομιδής. Τα απόβλητα συσκευασίας συλλέγονται από το Δήμο και μεταφέρονται με το όχημα συλλογής στο Σταθμό Μεταφόρτωσης. Στη συνέχεια με ευθύνη της ΕΕΑΑ θα μεταφέρονται στο ΚΔΑΥ.

3. Τα συλλεγόμενα υλικά εκφορτώνονται στο ΚΔΑΥ και οδηγούνται σε περαιτέρω διαλογή, ενώ τα ανακτώμενα υλικά προωθούνται προς ανακύκλωση κατά την κρίση της ΕΕΑΑ.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ