back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΈΚΤΑΚΤΟ: Παραιτείται το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου για το απροειδοποίητο κλείσιμο της ΔΟΥ Λέρου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈΚΤΑΚΤΟ: Παραιτείται το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου για το απροειδοποίητο κλείσιμο της ΔΟΥ Λέρου!

Τις παραιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων έχει στα χέρια του ο Δήμαρχος Λέρου, μετά την επιβεβαίωση της είδησης ότι η Δ.Ο.Υ. Λέρου κλείνει οριστικά.

Ο κ. Κόλιας, ενημερώθηκε χθες (από μη επίσημη αλλά έγκυρη πηγή), ότι από τις τρεις Δ.Ο.Υ στα Δωδεκάνησα (Λέρου – Καλύμνου – Καρπάθου), μόνο η Δ.Ο.Υ. Λέρου δεν έλαβε τη σχετική παράταση λειτουργίας…

Έτσι, κάλεσε σε έκτακτη Συνεδρίαση το Δ.Σ. Λέρου, σήμερα το πρωί (12.00), ενημερώνοντας το σώμα σχετικά με τις εξελίξεις. 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι άπαντες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Δημάρχου, ενώ τη Δευτέρα σκοπεύουν να τις κοινοποιήσουν αρμοδίως, στην Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου!

Σε Τ/Φ επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κόλια, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το εξοργιστικότερο όλων, είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο δεν ενημέρωσε ούτε τους Δωδεκανήσιους Βουλευτές! 

Ακολουθεί το επίσημο Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Λέρου:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου, σήμερα 08-06-2013 και ώρα 12, πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσει την ΔΟΥ Λέρου και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε στη Δημοτική Αρχή αλλά ούτε και στους Βουλευτές, την ίδια στιγμή που το ίδιο το κράτος δεν είναι έτοιμο να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια.

Κρίνοντας απαράδεκτη αλλά και προσβλητική την απόφαση του Υπουργείου, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα, όχι μόνο στους κατοίκους της Λέρου, αλλά και στα υπόλοιπα γειτονικά νησιά που εξυπηρετεί, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να ακυρωθεί η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών για κλείσιμο της ΔΟΥ Λέρου, μοναδικής υπηρεσίας που εξυπηρετεί τα νησιά ολόκληρου του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου (Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Μαράθι).
  2. Παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  3. Να κλείσει ο Δήμος.
  4. Να συγκληθεί άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.
  5. Να ενεργοποιηθούν κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς και σύλλογοι του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου για την ακύρωση των σχεδίων για το κλείσιμο της Δ. Ο. Υ. Λέρου.
  6. Να κηρυχθούν ως ανεπιθύμητοι στα νησιά μας οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης.
  7. Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στους Δήμους και στις Δημόσιες Υπηρεσίες των νησιών.
  8. Να γίνει κατάληψη των κτιρίων της Δ. Ο. Υ. Λέρου, των Δημόσιων υπηρεσιών και των Δ. Ε. Κ. Ο.
  9. Να κλείσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία του νησιού μας.
  10. Να ενημερωθούν τα τοπικά και εθνικής εμβέλειας Μ. Μ. Ε. 

Τέλος, τη Δευτέρα μεταβαίνουν στο Υπουργείο Οικονομικών για συνάντηση με τον υπουργό ή τον Υφυπουργό ο Δήμαρχος Λέρου, καθώς και οι Δήμαρχοι Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου προκειμένου να θέσουν τα σοβαρά προβλήματα που θα επιφέρει η τυχόν κατάργηση της Δ. Ο. Υ. Λέρου”.

 

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ

LerosNews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ