back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΗ ανακοίνωση από τον Δήμο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕΚΤΑΚΤΗ ανακοίνωση από τον Δήμο Λέρου

Σε εφαρμογή των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Λέρου, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες και επισκέπτες του νησιού να τηρήσουν προληπτικά τις παρακάτω κατευθύνσεις:

  1. ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ να ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ στο ελάχιστο τις συναθροίσεις και τον συγχρωτισμό οπουδήποτε. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι ο περιορισμός κατ᾽οίκον.

  2. ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μην προσέρχονται στο Νοσοκομείο του νησιού προκειμένου να εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 αν έχουν ήπια συμπτώματα, διότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε άλλες ευπαθείς ομάδες (Ιατροί, Νοσηλευτές, γονείς – συγγενείς – άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία) αλλά και να εκτεθούν οι ίδιοι στον SARS-CoV-2 σε περίπτωση που δεν νοσούν ήδη.

  3. ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ επιβάλλεται να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ με τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού (ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ – ΚΕΠ – ΕΦΚΑ – ΓΕΦ (ΕΦΟΡΙΑ) – ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ, κοκ) και ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ (με φυσική παρουσία) αυτές τις υπηρεσίες, εκτός και αν υπάρχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.  

  4. ΌΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ να αποφεύγουν τις ομαδικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

  5. Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή καφετέριες.

  6. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

Επειδή ζούμε σε μία κλειστή νησιωτική κοινωνία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ να σταθούμε με σοβαρότητα στο ύψος των έκτακτων αυτών περιστάσεων προκειμένου να ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ το νησί μας από την απειλή της Πανδημίας του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ