back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΡΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 27ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΡΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 27ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΡΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 27ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Δημοτική Αρχή Λέρου ενημερώνει τους Δημότες του νησιού ότι το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, ανεβλήθη η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου λόγω της μη προσέλευσης Δημοτικών Συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Πιο συγκεκριμένα, απόντες ήταν οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι:

1) Παυλής Γεώργιος (Παράταξη “Νέα πορεία για τη Λέρο”)
2) Ασβεστάς Ευάγγελος (Παράταξη “Νέα πορεία για τη Λέρο”)
3) Κουμπάρος Ιωάννης (Παράταξη “Νέα πορεία για τη Λέρο”)
4) Κλήμης Κωνσταντίνος (Παράταξη “Νέα πορεία για τη Λέρο”)
5) Λουλουδιάς Στυλιανός (Παράταξη “Λέρος νέα αρχή”)
6) Μουντάκης Δημήτριος (Παράταξη “Λέρος νέα αρχή”)
7) Καραμπάτης Μιχαήλ (Παράταξη “Λέρος νέα αρχή”)
8) Τραμπούλης Γεώργιος (Παράταξη “Λέρος νέα αρχή”)
9) Σοροκάκης Ιωάννης (Παράταξη “Λέρος – Το μέλλον σου ανήκει”)
10) Διαμαντάρας Δημήτριος (Παράταξη “Λέρος – Το μέλλον σου ανήκει”)
11) Κοντός Εμμανουήλ (Παράταξη “Λέρος – Το μέλλον σου ανήκει”)

Όπως μπορεί να καταλάβει ακόμα και ο πιο ανυποψίαστος πολίτης του νησιού, η αποχή των τριών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2020, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δυστυχώς για τον τόπο, είναι η πολλοστή φορά που δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κωλυσιεργούν ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Δήμου Λέρου με αυτή τους τη στάση.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, υπήρχαν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ προς ψήφιση, τόσο για τη λειτουργία του Δήμου μας (ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ) όσο και θέματα τα οποία έχουν καταληκτικές ημερομηνίες

Ειδικότερα, ορισμένα από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ θέματα τα οποία οι ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ της Αντιπολίτευσης αρνήθηκαν κατ’ ουσίαν να ψηφίσουν είναι:

1) Επέκταση της μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων κατά 40% για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2020, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19 (ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ).

2) Έγκριση απόδοσης προς το Δημοτικό Οργανισμό Παιδικών Σταθμών – Αθλητισμού – Πολιτισμού Λέρου, της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών από τους Κ.Α.Π., που αφορά τo α΄ εξάμηνο έτους 2020. (ΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ)

3) Έγκριση εργασιών 1ου Α.Π. του έργου, «Συντήρηση κι επισκευή σχολικών κτιρίων». (ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ)

4) Υποβολή αιτήματος συμμετοχής στο πρόγραμμα, «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας». (ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ)

5) Παραχώρηση αίθουσας του 2ου Γυμνασίου Λέρου «Απόστολος και Ελευθέριος Ευαγγέλου», για την πραγματοποίηση εξετάσεων ξενόγλωσσου εξεταστικού φορέα. (ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ)

6) ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑ (ΕΠΑΛ) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΡΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ).

Κατόπιν των ανωτέρω, η Δημοτική Αρχή Λέρου καταδικάζει την -κατ’ ουσίαν οργανωμένη- αποχή των Συμβούλων της Αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2020 και καλεί τους Δημότες της Λέρου να πράξουν το ίδιο, δίνοντας το μήνυμα σε όλους αυτούς ότι Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΜΠΡΟΣ.

Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης που δεν επιθυμούν να προσέρχονται στις συνεδριάσεις του ΔΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ προκειμένου να αναλάβουν οι αναπληρωματικοί τους που ενδεχομένως θα σέβονται τους θεσμούς και τη Λεριακή Κοινωνία.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ