back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δεν υπογράφηκε ακόμη η σύμβαση για να αναλάβει το «EUROPEAN EXPRESS» τα επιδοτούμενα δρομολόγια

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔεν υπογράφηκε ακόμη η σύμβαση για να αναλάβει το «EUROPEAN EXPRESS» τα επιδοτούμενα δρομολόγια

Ασφαλιστικά μέτρα από την BLUE STAR. Μέχρι τέλος Μαΐου ξεκαθαρίζει η υπόθεση


Αν και από τις 30 Απριλίου 2013 έχουν αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του ΥΝΑ οι σχετικές αποφάσεις με τις οποίες οι 3 επιδοτούμενες γραμμές Πειραιάς– Δωδεκάνησα ,ανατίθενται στην Εταιρεία «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», θυγατρικής της ΝΕΛ, με το Ο/Γ πλοίο «EUROPEAN EXPRESS» δεν έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα οι σχετικές συμβάσεις.

Συγκεκριμένα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, έχουν υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις με τρεις(3) δρομολογιακές γραμμές για το χρονικό διάστημα μέχρι και 31/10/2013, και τα ποσά που θα διατίθενται είναι:

1. ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΤΜΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ-ΛΕΡΟΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΚΩΣ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή( μίσθωμα δρομολογίου 34.986 ευρώ)

2. ΠΕΙΡΑΙΑΣ–ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΚΩΣ-ΝΙΣΥΡΟΣ-ΤΗΛΟΣ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή( μίσθωμα δρομολογίου 19.699 ευρώ)

3. ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΚΩΣ-ΝΙΣΥΡΟΣ-ΤΗΛΟΣ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή ( μίσθωμα δρομολογίου 24.675 ευρώ). Οι σχετικές συμβάσεις πριν υπογραφούν έχουν σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον έλεγχο νομιμότητας της σύμβασης .

Η διαδικασία αυτή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί .

Εν τω μεταξύ ,σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την άλλη ενδιαφερόμενη Εταιρεία την BLUE STAR ,έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα κατά των αποφάσεων.

Δεν έχει γνωστό αν η καθυστέρηση υπογραφής των συμβάσεων μεταξύ ΥΝΑ και «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», οφείλεται στην κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων ή σε άλλους λόγους ,πάντως σε επικοινωνία της εφημερίδας μας με αρμόδιους του ΥΝΑ ,μας ενημέρωσαν ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες και οπωσδήποτε πριν το τέλος Μαΐου θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε δημοσίευμα μας πριν ένα μήνα περίπου εφόσον τα επιδοτούμενα δρομολόγια ανατεθούν στο «EUROPEAN EXPRESS» τότε η Κάλυμνος καθ’ όλη την θερινή περίοδοθα εξυπηρετείται με 6 δρομολόγια εβδομαδιαίως αφού το «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» θα συνεχίσει να εκτελεί τα 3 δρομολόγια από Πειραιά με λιμάνια προσέγγισης την Κάλυμνο την Κω και την Ρόδο.

kalymnos-news.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ