back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου Δημάρχου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου Δημάρχου Λέρου

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ», για το Δημοτικό Συμβούλιο της 25.05.2015, θα θέλαμε για τη σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των κατοίκων του νησιού μας, να διευκρινίσουμε τα εξής:

Α. Για την υπόθεση υποβολής πρότασης από τον κ. Κοντραφούρη στο πρόγραμμα LEADER, για δημιουργία αγοράς παραγωγών Λέρου, μετά από ανακατασκευή της Αγοράς Λακκιού, ο κ. Δήμαρχος εξήγησε στο σώμα ότι είναι αδύνατη η επιλογή – κατασκευή – παράδοση του συγκεκριμένου έργου, λόγω πίεσης χρόνου από το πρόγραμμα, το οποίο κλείνει στο τέλος του χρόνου, άρα η αγορά του Λακκιού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, πράγμα αδύνατο εξαιτίας των γραφειοκρατικών δεδομένων. Επίσης, το ποσό του προγράμματος των 50.000 ευρώ για όλα τα Δωδεκάνησα είναι απαγορευτικό. Ο κ. Δήμαρχος αντ αυτού, εισηγήθηκε την πρόταση ένταξης προμηθειών πολιτιστικού χαρακτήρα, προκειμένου να είμαστε εντός χρόνου και να γίνει μια καλή συντήρηση στο Κινηματοθέατρο του Λακκιού. Υπενθυμίζουμε στο Λεριακό λαό ότι το 2012 την πρόταση του δημάρχου για ίδρυση Αγοράς Παραγωγών Λέρου στην αγορά Λακκιού, ο κ. Κοντραφούρης και οι συν αυτώ, έχοντας τότε την πλειοψηφία, την απέρριψαν.

Β. Η τοπογραφική μελέτη για την κατασκευή του ΧΥΤΥ εκπονήθηκε και υποβλήθηκε εμπρόθεσμα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Στη συνέχεια, αφού ελέγχθηκε, διορθώθηκε και ενημερώθηκε η επιβλέπουσα μηχανικός από τον μελετητή, υπογράφηκε. Κατόπιν θεωρήθηκε από τον προϊστάμενο και την ίδια μέρα με σχετική εισήγηση, κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίαζε. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Κοντραφούρης ότι όλες οι διαδικασίες που αφορούν μεγάλα έργα και ειδικά ΧΥΤΥ απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων. Προκειμένου να κερδηθεί χρόνος, επιταχύναμε ως δημοτική αρχή και ως δημοτικό συμβούλιο τις διαδικασίες εγκρίσεων κατά το δυνατόν συντομότερο.

Γ. Όσον αφορά την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, εφόσον δεν υπήρχε τελικά καμία αίτηση από τις ενδιαφερόμενες πρώην δημοτικούς αστυνόμους για επιστροφή τους στο δήμο ως δημοτικές αστυνόμοι, παρά μόνο από μια, σε θέση διοικητικού λογιστικού, δεν μπορεί να ιδρυθεί δημοτική αστυνομία και για να κατοχυρώσουμε σε προσωποπαγή θέση την ενδιαφερόμενη έπρεπε να πάρουμε απόφαση για μη ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Αντίθετα με τα αληθοφανή ψέματα του κ. Κοντραφούρη και της παράταξης του, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι η δημοτική αρχή έχει καταθέσει πρόταση για συμμετοχή στα ΠΕΠ δυο μελετών αξίας 650.000 ευρώ και 950.000 για νέα δίκτυα ύδρευσης στις περιοχές Αγία Μαρίνα, Πλάτανος, Χριστός, Σπήλια και στο πρόγραμμα ΙΝΤΕΡΕΚΤ μελέτη αξίας 1.560.000 ευρώ για αυτοματοποίηση και τηλεέλεγχο των αντλιοστασίων.

Με το δελτίο τύπου ο κ. Κοντραφούρης και η παράταξη του, προσπάθησαν να απολογηθούν στο Λεριακό λαό για την πολιτική τους συμπεριφορά, να δημιουργούν εμπόδια στην αναπτυξιακή οδό που έχει μπει η Λέρος.

Επιθυμία μας και συμφέρον της Λέρου και των Λεριών, είναι οι προτάσεις και η αντιπολιτευτική τακτική της Αντιπολίτευσης να έχουν εποικοδομητικό χαρακτήρα και όχι άγονο εντυπωσιασμό.

Η εποχή μας απαιτεί σοβαρότητα και προγραμματισμό!!!

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ