back to top
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Τύπου του συνδυασμού “Αγωνιστική Ενότητα Κ.Θ.Λέρου” για τις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου του συνδυασμού "Αγωνιστική Ενότητα Κ.Θ.Λέρου" για τις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στις εκλογές της 10 Απρίλη να στηρίξουν ΜΑΖΙΚΑ το Ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Ενότητας Κ.Θ.Λέρου.

Είναι η ώρα το σωματείο να γίνει το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ! Δηλαδή σωματείο ΤΑΞΙΚΑ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ που δεν θα φοβάται να σπάσει αυγά. Θα ξεσκεπάζει τον βρώμικο ρόλο που παίζουν στο εργατικό κίνημα:

Οι εκφραστές της βούλησης του κυβερνητικού συνδικαλισμού (παρακλάδια της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που ως γνωστό δραστηριοποιύνται εδώ και χρόνια στους χώρους δουλειάς μας) που βασικό τους καθήκον είναι η αδράνεια και ο εφησυχασμός των εργαζομένων

Οι δήθεν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι συνδικαλιστές που όλοι γνωρίζουμε ότι εκφράζουν την συνδικαλιστική αντίληψη του μαστορα της διγλωσίας ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό κίνημα σκορπώντας πλήθος αυταπατών για “έξυπνες μορφές πάλης” που υπονομεύουν τους αγώνες μας

Οι κάθε λογής μαθητευόμενοι μάγοι που χωρίς αγωνιστικό-διεκδικητικό πλαίσιο και συνοχή διεκδικούν την ψήφο μας για να ξαναφτιάξουν ένα Σωματείο-Φάντασμα σαν το απερχόμενο! Είναι η ώρα να εκλέξουμε αντιπρόσωπους που θα έρχονται σε ρήξη με οποιεσδήποτε κυβερνήσεις είναι δεμένες πάνω στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παίρνει μέτρα και ψηφίζει νόμους που τσακίζουν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Που εξαθλιώνουν εμάς και τα παιδιά μας προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Που στον τομέα της υγείας προωθούν τους νέους οργανισμούς και τις συγχωνεύσεις δεκάδων νοσοκομείων και ανοίγουν τον δρόμο για μαζικές απολύσεις συναδέλφων μας. Που θέλουν να κάνουν τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν ως επιχειρήσεις Α.Ε. με έσοδα από τα χαράτσια που θα τα πληρώσει πάλι ο λαός και ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Που θα κλείνουν όσα νοσοκομεία δεν κρίνονται βιώσιμα και θα απολύουν όσους εργαζόμενους δεν αξιολογούνται ως “αποδοτικοί” και υπάκουοι”. Φτάνει πια!!! Δεν αντέχουμε άλλο!!! Δεν σταυρώνουμε τα χέρια μας να κλαίμε τη μοίρα μας.

Δεν το βάζουμε κάτω και να λέμε ότι «αυτοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και τι να κάνουμε».Ναι! έτσι είναι! Έχουν πάρει την απόφαση να μας γονατίσουν. Να φθάσουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Κίνας, να γίνουν απολύσεις στα νοσοκομεία, να κερδίζουν από την αρρώστια του λαού ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, να εργάζονται οι νέοι σε διάφορα προγράμματα ανασφάλιστοι με μισθούς των 300 €, για λίγους μήνες. Δεν θα το καταφέρουν όμως τελικά αν και εμείς πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε, να μετατρέψουμε το Σωματείο σε ζωντανό οργανισμό του αγώνα της ενότητας και της αλληλεγγύης.

Γιατί στη λαίλαπα που μας χτυπά ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΓΩΝΑ!

 

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 10ης ΑΠΡΙΛΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Κ.Θ.Λέρου (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ