back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Πάτμου κ. Γ. Στόικου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου του Δημάρχου Πάτμου κ. Γ. Στόικου

7-4-2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη είχαν οι Δήμαρχοι Πάτμου  Γρηγόρης Στόικος και Λέρου Μιχάλης Κόλιας  παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλοίρη, του δημοτικού συμβούλου Πάτμου κ. Λάζαρο Γρύλλη και του Ιατρού του Κέντρου Υγείας Πάτμου κ. Γιώργου Τσουκαλά.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

1.    Το διορισμό ενός επιπλέον ιατρού, 2 οδηγών ασθενοφόρου και μίας νοσηλεύτριας στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.

2.    Τη διαθεσιμότητα των οδηγών του Κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν μετά το διάλογο που έγινε είναι:

1.    Θα προκηρυχθεί εκ νέου θέση Επικουρικού Ιατρού για το Κέντρο Υγείας Πάτμου.

2.    Οι Οδηγοί και νοσηλεύτριες θα καλύπτονται απ’ το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου.

3.    Κανένας οδηγός του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου δεν θα απολυθεί αλλά θα επαναπροσληφθούν μετά τη διαθεσιμότητα στην οποία έχουν περιέλθει.

Οι απαντήσεις βέβαια που δόθηκαν στους εκπροσώπους των δύο νησιών Πάτμου και Λέρου σε καμία περίπτωση δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές και οι δήμαρχοι εντός της εβδομάδας θα ενημερώσουν φορείς και κατοίκους για να παρθούν αποφάσεις για τον τρόπο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων καλής λειτουργίας τόσο του Κέντρου Υγείας Πάτμου όσο και του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου.

07-04-2014 Σύνδεση Πάτμου – Σάμου

Συνάντηση με τους  ιδιοκτήτες της εταιρείας AEGEANFLYINGDOLPHINSστον Πειραιά είχε ο δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόικος για να δρομολογηθεί κι εφέτος το δελφίνι VENUS1  στη γραμμή  Σάμος – Πάτμος – Λειψοί – Λέρος- Κάλυμνο – Κώς, ώστε να εξυπηρετήσει κυρίως τους επισκέπτες της Πάτμου που ταξιδεύουν μέσω Σάμου.

Το πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί είναι το όριο των 30 ετών κυκλοφορίας των ιπτάμενων δελφινιών και πρέπει να υπάρξει προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θετική εισήγηση απ’ την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων.

Για το ίδιο θέμα σύνδεση της Πάτμου με τη Σάμο υπήρξε συνάντηση του δημάρχου Πάτμου Γρηγόρη Στόικου και με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου κ. Νίκο Ζωίδη  στην οποίαν τονίστηκε η ζωτικής σημασίας δρομολόγησης ταχύπλοου σκάφους σ’ αυτή την γραμμή.

Ο κ. Ζωίδης δήλωσε στο δήμαρχο, ότι τέλη Απριλίου στη Νάξο που θα γίνει η συνεδρίαση, του ΣΑΣ θα υπάρξει για πρώτη φορά προκήρυξη γραμμής  ταχύπλοου σκάφους Πάτμου – Ικαρίας  – Σάμου.

Σε αυτό το συμβούλιο θα συζητηθούν και τα αιτήματα των σκαφών ΚΑΛΥΜΝΟΣ  και PATMOS STAR των οποίων τα δρομολόγια μειώθηκαν από την 1η Μαρτίου 2014.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ