back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποκλεισμένοι στα Νησιά μας: Νέα 48ωρη απεργία ως την Τετάρτη εξήγγειλε η ΠΝΟ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑποκλεισμένοι στα Νησιά μας: Νέα 48ωρη απεργία ως την Τετάρτη εξήγγειλε η ΠΝΟ

Αποκλεισμένοι μέχρι την Τετάρτη παραμένουν οι νησιώτες, αφού η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, σε νέα συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία, ως την Τετάρτη το πρωί, στις 06.00. 

Η ΠΝΟ αποφάσισε επίσης τη σύμπτυξη κοινού μετώπου με εργαζόμενους άλλων κλάδων, οι οποίοι έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό των ναυτεργατών, όπως, τους εργαζόμενους στη ναυτιλία και στον τουρισμό, την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, την Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, τους Πλοηγούς, τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και άλλους, τους οποίους καλεί σε κοινή σύσκεψη.

Πάντως ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης απέκλεισε, προς το παρόν, το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης για τους ναυτεργάτες.

«Εάν η κάθε πλευρά δεν οχυρώνεται πίσω από τη δική της ρητορική είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύση», δήλωσε ο υπουργός επισημαίνοντας πως όσο διαρκεί αυτός ο εποικοδομητικός διάλογος δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης. Ωστόσο, όπως δήλωσε, «δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές αγωνίας των νησιωτών».

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ