back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απάντηση του Μιχάλη Κοντραφούρη σε δημοσίευμα για το αγκυροβόλιο Αλίντων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑπάντηση του Μιχάλη Κοντραφούρη σε δημοσίευμα για το αγκυροβόλιο Αλίντων

Απαντητική επιστολή εξέδωσε ο τ. Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κοντραφούρης σχετικά με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο LEROS NEWS, με τίτλο «Ανησυχίες για την αναπτυξιακή πολιτική στη Λέρο του 2014» που υπογράφει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ζουμπούλης.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Διανύοντας μια “μεταβατική” πολιτικά περίοδο εν μέσω θέρους και μη έχοντας καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, είμαι υποχρεωμένος ν’ απαντήσω σε δημοσίευμά σας (Τετάρτη 18-6-14) με τίτλο “Ανησυχίες για την αναπτυξιακή πολιτική στη Λέρο του 2014”, αφού ο συντάκτης του αναφέρεται ονομαστικά σε εμένα.

Στους λίγους μήνες που διετέλεσα Δήμαρχος Λέρου (2010) και χειρίστηκα το θέμα του Αγκυροβολίου στα Άλιντα έχω απλά να αναφέρω ότι άφησα ένα φάκελο έργου με Περιβαλλοντική Μελέτη, έγκριση χωροθέτησης (ΦΕΚ 413 Δ/ 3 Σεπτέμβρη 2008) και τεύχη δημοπράτησης, δηλαδή σχεδόν ώριμο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η απόφαση της δημοτικής αρχής 2011-2014 να ακυρώσει το έργο, όπως μάλλον θα συμβεί και για το 2014-2019 είναι δικαίωμά της απόλυτα σεβαστό, ανεξάρτητα αν διαφωνώ.

Η αναφορά του συντάκτη σε “τότε Δημοτική Αρχή” και “τότε Δημοτική Παράταξη” του θυμίζω ότι αφορά την παράταξη “Η Λέρος Αλλάζει” την οποία μάλλον εκπροσωπεί στο Δ.Σ. μέχρι και τον Αύγουστο του 2014. Ίσως βρίσκεται σε σύγχυση από τις πολλές πολιτικές “κωλοτούμπες” στις οποίες διακρίνεται τον τελευταίο καιρό.

Αδυνατώ να κατανοήσω την ενασχόλησή του με το προεκλογικό φυλλάδιο της παρατάξεως που ηττήθηκε, αφού προφανώς είναι το πρόγραμμα που ΔΕΝ θα εφαρμοστεί. Όντως προτείναμε ΚΑΙ μια εναλλακτική πρόταση για την κατασκευή του αγκυροβολίου λίγο πιο πέρα από εκεί που προβλεπόταν όπως επίσης και τη διαπλάτυνση της παραλιακής οδού. Μετά από δημόσια διαβούλευση θα προέκυπτε το βέλτιστο για την περιοχή.

Η άποψή του να μην γίνει τίποτα στα Άλιντα ή ότι είναι καλύτερες πιο “πρωτόγονες” καταστάσεις (χωματόδρομοι κλπ) αν και σεβαστή δεν μας απασχόλησε σε επίπεδο προγραμματισμού.

Στις “εμμονές” και στις “σκοπιμότητες” που αναφέρεται γενικά και αόριστα καλό θα ήταν να συμβουλευτεί τον εμπνευστή του έργου αυτού που τυγχάνει να είναι υποστηρικτής του και κουμπάρος του και διατηρούν άριστες σχέσεις.

Στους υπαινιγμούς του για “συμφέροντα και ωφέλειες” είναι γνωστό σε όλους ότι εγώ προσωπικά:

Α) δεν έχω σχέση με καμία κατασκευαστική ή μελετητική εταιρεία

Β) δεν διαθέτω στην περιοχή των Αλίντων καμία περιουσία, ούτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ούτε εστιατόρια, ούτε οικόπεδα με πιθανά προβλήματα δόμησης.

Τέλος όπως εμπεριστατωμένα και τεχνοκρατικά αιτιολογεί το τι ΔΕΝ θα κάνουν ελπίζω και εύχομαι σύντομα το ίδιο να δούμε και με το τι θα κάνουν!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία»


Μιχάλης Κοντραφούρης
τ. Δήμαρχος Λέρου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ