back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανησυχεί το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου για το αεροδρόμιο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνησυχεί το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου για το αεροδρόμιο

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Λέρου, ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας εισηγήθηκε στο Σώμα εκτός ημερήσιας διάταξης, (αφού εκφράστηκε πρώτα η σύμφωνη γνώμη όλων των παρόντων δημοτικών συμβούλων για το κατεπείγον), το θέμα σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης απόφασης, προκειμένου να δηλωθεί η ανησυχία και η αντίθεση του Δήμου στο ενδεχόμενο κλείσιμο αεροδρομίων της χώρας και ειδικότερα του νησιού μας.

Ειδικότερα ο κ. Κόλιας ενημέρωσε πως το θέμα προέκυψε κατόπιν του υπ’αριθ. πρωτ. 253/22-11-2012 έγγραφου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας -ΟΣΥΠΑ- , το οποίο ανέγνωσε και έθεσε υπόψη του Σώματος και στο οποίο μεταξύ άλλων αναγράφεται ότι σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης ή παραχώρησης των κρατικών αεροδρομίων, προτείνεται πως από το σύνολο των 39 κρατικών αεροδρομίων περίπου 6 παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον, κάποια άλλα μπορούν να αναπτυχθούν και περίπου 22 πρέπει να κλείσουν.

Ομοίως αναγράφεται ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου -ΤΑΙΠΕΔ- στο οποίο έχουν μεταβιβαστεί όλα τα κρατικά αεροδρόμια, δεν θα μπορέσει να τα λειτουργήσει εξαιτίας έλλειψης οικονομικών πόρων. Στη συνέχεια και με βάση τα παραπάνω στοιχεία, πρότεινε τη λήψη απόφασης προκειμένου να δηλωθεί η ανησυχία και η αντίθεση του Δήμου μας, στο ενδεχόμενο κλείσιμο αεροδρομίων της χώρας και ειδικότερα του νησιού μας.

Παράλληλα πρότεινε να διαβιβαστεί η εν λόγω απόφαση μας προς το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου αυτό να μας γνωρίσει την θέση του γι’αυτό το ζήτημα. Ο Αντιπρόεδρος στη συνέχεια απηύθυνε το λόγο στους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους για να τοποθετηθούν επί του θέματος και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις, σχόλια, παρατηρήσεις και θέσεις των παριστάμενων μελών του Σώματος. Κλείνοντας ο Αντιπρόεδρος κήρυξε την περαίωση της παραπάνω διαδικασίας, καλώντας παράλληλα το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.

Κατόπιν αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου αποφασίζει Ομόφωνα και Δηλώνει την ανησυχία και την αντίθεση του Δήμου Λέρου, στο ενδεχόμενο κλείσιμο αεροδρομίων της χώρας και ειδικότερα του νησιού μας. Ομοίως αποφασίζεται η παρούσα απόφαση να διαβιβαστεί προς το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών & Δικτύων, προκειμένου αυτό να μας γνωρίσει την θέση του γι’αυτό το ζήτημα.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 213/2012.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ