back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλλαγή της νομοθεσίας για τον αιγιαλό και τις λιμενικές εγκαταστάσεις ζητά ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑλλαγή της νομοθεσίας για τον αιγιαλό και τις λιμενικές εγκαταστάσεις ζητά ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π.

«Κορυφαίο παράδειγμα νομοθετήματος που προάγει την γραφειοκρατία και εμποδίζει την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών και κατ? επέκταση των παράκτιων περιοχών της χώρας» χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π. κ. Ελισσαίου το Νόμο 2971/2001 περί αιγιαλού και παραλίας, ζητώντας την αντικατάστασή του από ένα σύγχρονο νομοθέτημα σε επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π. αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία του, αφού όλα τα λιμάνια που υπάγονται στην δικαιοδοσία της θεωρούνται από την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου μη νόμιμα έργα επειδή όταν κατασκευάστηκαν το παλιό ενιαίο Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Έτσι, πέρα από την αίτηση με πλήρη φάκελο που κατέθεσε για τη νομιμοποίησή τους, θα πρέπει να πληρώσει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για το καθένα από αυτά.

Επίσης, ο κ. Ελισσαίου αναφέρεται στις δυσκολίες που παρουσιάζει ο καθορισμός αιγιαλού και παραλίας στις περιοχές αυτές τονίζοντας τις πολυετείς καθυστερήσεις λόγω και της διαφωνίας των συναρμόδιων υπηρεσιών, αν και όπως αναφέρει βάσει πληροφοριών που έχει από τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών κ. Φλωρίδη το Υπουργείο Οικονομικών έχει προμηθευτεί το υπόβαθρο για τον καθορισμό αιγιαλού σε όλη τη χώρα, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο. Επισημαίνει μάλιστα ότι η κατάσταση αυτή αποθαρρύνει μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας να επενδύσουν στην κατασκευή σύγχρονων λιμενικών υποδομών στην πατρίδα μας, ενώ εμποδίζει και την απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Την επιστολή του εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών ο κ. Ελισσαίου απέστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη, τον Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Μουτζούρη, τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Χατζημιχάλη, τους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των δήμων της περιοχής μας.

Σίγουρα ο Πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ που αντιμετωπίζει κάθε μέρα αυτά τα προβλήματα κάνει πολύ καλά που τα επισημαίνει για άλλη μια φορά στους αρμόδιους. Να ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά κάποιος θα συγκινηθεί; Η προϊστορία δεν είναι ενθαρρυντική.

Πηγή: Patmostimes 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ