back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το Σάββατο και την Κυριακή, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 οι εκλογές του Επιμελητήριου Δωδ/νήσου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤο Σάββατο και την Κυριακή, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 οι εκλογές του Επιμελητήριου Δωδ/νήσου

Το Σάββατο και την Κυριακή, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011, στα γραφεία του Συλλόγου Εμπόρων στο Λακκί, θα διεξαχθούν οι εκλογές του Επιμελητήριου Δωδ/νήσου (ΕΒΕΔ) για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν το αξίωμα του συμβούλου θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση υποψηφιότητας μέχρι και την 3η Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00, στο πρωτόκολλο της εκλογικής επιτροπής.

Σχετικά με τις εκλογές αυτές από την εκλογική επιτροπή εκδόθηκε χθες ενημερωτική ανακοίνωση στην οποίαν, μεταξύ των άλλων, επισημαίνονται και τα ακόλουθα:

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην αίθουσα «Ροδίνι» από 08.00 έως 19.00, καθώς και στα γραφεία των παραρτημάτων του ΕΒΕΔ στην Κω (Μαρμαρωτό) και Κάλυμνο (οδός Νομικού Καλαβρού), στην Κάρπαθο (γραφεία Ενωσης Ξενοδόχων), καθώς και στη Λέρο, Σύμη και Πάτμο (ο ακριβής τόπος θα ανακοινωθεί σύντομα από το ΕΒΕΔ).

Η εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων των μελών προς το Επιμελητήριο μέχρι και το έτος 2010, θα πρέπει να γίνει μέχρι και την 24η Οκτωβρίου.

Για τον αριθμό των αντιπροσώπων (εδρών), που θα εκλεγούν σε κάθε Τμήμα του ΕΒΕΔ, εμπορικό, μεταποίησης, υπηρεσιών και τουριστικό, αναμένεται η εγκριτική απόφαση του αρμόδιου υπουργού και θα γίνει νέα ανακοίνωση.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών στην Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Πάτμο και Σύμη.

Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως από τους νομιμοποιούμενους προς τούτο με μυστική δια ψηφοδελτίων, ψηφοφορία. Ειδικότερα επί ατομικής επιχείρησης από το φυσικό πρόσωπο, που αυτοδικαίως έχει εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και επί νομικών προσώπων (προσωπικών, κεφαλαιουχικών εταιριών και συνεταιρισμών), από τα πρόσωπα που έχουν δικαίωμα ψήφου και που έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

Οι εκλογές διεξάγονται με ενιαίο κατά συνδυασμό ψηφοδέλτιο για όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου και με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Κανένας δεν μπορεί να έχει περισσότερες από μια ψήφους οσεσδήποτε ιδιότητες κι αν έχει. Εάν το ίδιο πρόσωπο ή η ίδια επιχείρηση ασκεί περισσότερα επαγγέλματα, το εκλογικό δικαίωμα ασκείται στην κατηγορία που θα επιλέξει με δήλωσή του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαίωματος είναι η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου, από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας των εκλογέων.

Εκλόγιμοι είναι όσοι έχουν τα προσόντα του εκλογέα και διετέλεσαν μέλη του Επιμελητηρίου τουλάχιστον για τρία χρόνια, είτε ατομικά είτε ως μέλη προσωπικών εταιριών ή εταιριών περιορισμένης ευθύνης ή διοικητικών συμβουλίων ανωνύμων εταιριών ή συνεταιρισμών ή ως εκπρόσωποι υποκαταστημάτων ελληνικών ή αλλοδαπών επιχειρήσεων. Δεν είναι εκλόγιμοι όσοι είναι συνταξιούχοι.

Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, η εκλογική επιτροπή σε συνεδρίαση ανακηρύσσει τους υποψήφιους που υπέβαλαν κανονικά αίτηση και έχουν τα νόμιμα προσόντα.

Ο οριστικός κατάλογος των υποψηφίων θα συνταχθεί μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων που θα υποβληθούν. Οι λεπτομέρειες για την ανακήρυξη των υποψηφίων, τις προθεσμίες για την υποβολή ενστάσεων και τη σύνταξη του οριστικού καταλόγου θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής.

Σύμφωνα με όσα φημολογούνται, εκτός του κ. Μιχ. Κάρρα, που έχει προβεί ήδη σε επίσημη δήλωση συμμετοχής, ενδέχεται να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου και οι κ.κ. Γ. Πάππου, Ν. Παπασταματίου και Παν. Καραγιάννης, με επικρατέστερο τον πρώτο, τον οποίο προωθεί ο κ. Γ. Χατζημάρκος.

Σχηματοποιούνται, πάντως, και δύο ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στην Κω, ένα με επικεφαλής τον κ. Γ. Χαλκιδιό και ένα άλλο, στο οποίο θα μετάσχουν στελέχη, που διαφωνούν μαζί του.

Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατική”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ