back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«…Τα έφαγες εσύ και έσκασες στην υγειά μας παχύδερμο!…»

Τα Νέα«…Τα έφαγες εσύ και έσκασες στην υγειά μας παχύδερμο!...»

Γράφει ο Άκης Γρεκός

Κάποτε, ένας Έλληνας πολιτικός είχε πει ότι «η χώρα μετεβλήθη σε ένα απέραντο φρενοκομείο*». 

Ε, λοιπόν είχε απόλυτο δίκιο! Μόνο σε ένα τρελάδικο θα μπορούσε να συμβεί το εξής: Να εκλέγει ο κουτός λαός αντιπροσώπους στο Ελληνικό κοινοβούλιο για να υπερασπίζουν τους νόμους και το Σύνταγμα, αλλά αυτοί (πολιτικοί & βουλευτές) να αθετούν μονίμως τις υποσχέσεις τους, αποτυγχάνοντας να κάνουν πράξη τα παχυλά τους λόγια, παρά μόνο να διαμοιράζουν τον δημόσιο πλούτο, να στήνουν ένα μοντέλο ψευδούς ανάπτυξης με δανεικά, και να δημιουργούν πελατειακό σύστημα για να εξασφαλίσουν την διαιώνιση του πολιτικού «είδους» τους.

Όταν όμως η κρίση ξεσπά και αναγκάζονται να ομολογήσουν την αποτυχία τους, τότε ξάφνου να αναζητούν συνυπεύθυνους. Και δεν υπάρχει καλύτερη ατάκα μετακύλησης της πολιτικής αποτυχίας τους, από την θρυλική -πλέον- φράση: «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ». Με αυτή τη φράση, ως δια μαγείας οι υπαίτιοι νομίζουν πως περνούν από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, αναγεννώνται και απενοχοποιούνται… Είναι βλέπετε εκπρόσωποι του «προοδευτικού χώρου» και μπορούν να λένε… ότι γουστάρουν! 

Μάλιστα, υπάρχουν και κάποιοι που βγάζουν έξτρα χρήματα «πουλώντας» τη δυστυχία των Ελλήνων!… Σίγουρα γνωρίζετε τις -ανά τον κόσμο- διαλέξεις που δίνει ο πρώην Πρωθυπουργός μας Κος Γ. Α. Παπανδρέου (με αδρά αμοιβή), με θέμα την Ελληνική Οικονομική Κρίση. Ίσως όμως αγνοείτε ότι η ατάκα «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» έχει γίνει ήδη ιστοσελίδα (http://mazi-ta-fagame.gr) η οποία σκοπό έχει να διαθέσει και να υποστηρίξει το βιβλίο «Τα φάγαμε όλοι μαζί», του Θεόδωρου Πάγκαλου, στην τιμή των 3,99 €.

Για την ιστορία, η προαναφερθείσα ιστοσελίδα δέχθηκε πρόσφατα επίθεση από Έλληνες Χάκερς (29/01/2013). Χαρακτηριστικά οι Χάκερς, αναφέρουν στο μήνυμά τους τα εξής:

«…Τα έφαγες εσύ και έσκασες στην υγειά μας παχύδερμο!…» «…Έτσι σου έμαθαν χοντρέ; Τα φάγαμε μαζί, ε; Όχι χοντρομπαλά…..τα έφαγες εσύ και έσκασες μαζί με όλα τα άλλα τα λαμόγια εις βάρος του Ελληνικού υπερήφανου λαού, που τον έχετε καταντήσει να ντρέπεται να πει πως είναι Έλληνας…» «… Αλλά εσάς ο καημός σας είναι οι ΛΑΘΡΟμετανάστες και πώς θα τους βάλετε να σας ψηφίσουν για να μην χάσετε την καρέκλα….που μακάρι να γίνει ηλεκτρική και να ψηθείτε ζωντανοί, όπως ψήνεται τόσα χρόνια ο Ελληνικός λαός…» «…Λοιπόν δεν το κουράζω άλλο και σας δίνω μια ευχή και κατάρα έχοντας στο πλάι μου όλη την Ελληνική νεολαία…» «…Στα χάπια να τα φάτε τα κλεμμένα χρήματα του Ελληνικού λαού – Hacked By GHS (Greek Hacking Scene)».

(*Το συγκεκριμένο ρηθέν είχε ειπωθεί το 1989 εν μέσω της πολιτικής κρίσης που περνούσε η χώρα, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή).

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ