back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απαραίτητες αλλαγές!

Τα ΝέαΑπαραίτητες αλλαγές!

Γράφει ο Άκης Γρεκός

Για την πλειοψηφία των πολιτών, το ίντερνετ αποτελεί τον αμεσότερο τρόπο άντλησης πληροφοριών. Τον Φεβρουάριο του 2004, όταν η ηλεκτρονική εφημερίδα “LEROSNEWS” έκανε δειλά – δειλά τα πρώτα της βήματα, τα πράγματα δεν είχαν καμία σχέση με το σήμερα, αφού οι χρήστες του διαδικτύου ήταν πολύ λιγότεροι. 

Τότε, όσοι χρησιμοποιούσαν το internet, ήταν είτε νεαροί, είτε άνθρωποι που λόγω επαγγέλματος γνώριζαν τη χρησιμότητα και την δυναμική του διαδικτύου. 

Οι ελληνικές ενημερωτικές ιστοσελίδες ήταν πολύ λίγες, οι δε δωδεκανησιακές, απειροελάχιστες. Ανάμεσα σε αυτές, το “LEROSNEWS” είχε καταφέρει να έχει έναν ικανοποιητικό -για τα δεδομένα- αριθμό επισκεπτών. 

Το 2005 είχαμε ιδρύσει στο LEROSNEWS μια ενότητα (forum) με την ονομασία «Λεριακή Λέσχη» όπου υπήρχαν περίπου 400 εγγεγραμμένα μέλη, εκ των οποίων πολλοί συμπατριώτες, που αρθρογραφούσαν σχεδόν επί καθημερινής βάσης! 

Τα μέλη που αρθρογραφούσαν ή σχολίαζαν την (τότε) επικαιρότητα, είχαν ψευδώνυμα: «Εντολή-8», «Τραμάρκ», «Βροχοποιός», «Αντίλογος», «Μπαμπάς», «Έλενα», «Σάιμον», «Μιανίνα», «Λεροσμάνιακ» είναι μερικά από τα ψευδώνυμο που θυμάμαι. Εκτός από εικασίες, ποτέ δεν μάθαμε ποιοι πραγματικά ήταν. 

Ανέλυαν και σχολίαζαν καλοπροαίρετα τα τοπικά πολιτικά δρώμενα, αν και μερικές φορές τα πράγματα ξέφευγαν – όπως ακριβώς γινόταν εκείνη την εποχή στο… δημοτικό συμβούλιο! 

Δεκέμβριος 2012: Μετά από 8 χρόνια λειτουργίας, ήταν άκρως απαραίτητες κάποιες αλλαγές στο LEROS NEWS, που ελπίζουμε να ικανοποιούν όλα τα γούστα. 

Οι αλλαγές αυτές ήταν αναγκαίες ώστε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα να εναρμονιστεί με τα σύγχρονα πρότυπα στο διαδίκτυο και να μπορεί να ανταποκριθεί στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό αναγνωστών, οι οποίοι τον προηγούμενο μήνα ξεπέρασαν τις 16.000 χιλιάδες επισκέψεις.

Όπως ίσως διαπιστώσατε, αφήσαμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά (μενού κλπ) σύμφωνα με ότι ίσχυε και πριν.

Τέλος, η βάση δεδομένων με τις τοπικές ειδήσεις από το 2006, ενημερώνεται συνεχώς, ώστε σύντομα να υπάρχει και πάλι όλη η αρθρογραφία των 6 τελευταίων ετών, ως μια αναφορά για το τι γινόταν στη Λέρο επί καθημερινής (σχεδόν) βάσης, τα προηγούμενα χρόνια.   

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ