Με το υπ’ αριθμ. 90 Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2025 καθιερώνεται η 8η Νοεμβρίου, εορτή της μνήμης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πολιούχου της νήσου Σύμης, ως ημέρα αργίας για τον Δήμο Σύμης.
Η ανωτέρω απόφαση έρχεται ως απόρροια των συντονισμένων ενεργειών του Κοσμήτορα της Βουλής και βουλευτή Δωδεκανήσου, Βασίλη Α. Υψηλάντη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε εμπράκτως το εν λόγω αίτημα που είχε παρθεί ομοφώνως από το Δημοτικό Συμβούλιο Σύμης.
Η στενή συνεργασία του βουλευτή Δωδεκανήσου τόσο με το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών ευόδωσε καρπούς και πλέον η κήρυξη της ημέρας εορτής της μνήμης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ ως αργίας είναι γεγονός.
Καταλυτική ήταν βεβαίως και η συνεισφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσόστομου.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, την μνήμη του οποίου θα εορτάσουμε πανηγυρικά λίαν συντόμως, να στέκει πάντοτε αρωγός όλων μας.















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025