back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Περιφέρεια: Δελτίο Τύπου της παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠεριφέρεια: Δελτίο Τύπου της παράταξης "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου"

Δελτίο Τύπου: Η εκλογή εκπροσώπων για τις Γενικές Συνελεύσεις των Εταιριών της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θέμα το οποίο,  τέθηκε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς ανέδειξε περίτρανα την έλλειψη δημοκρατίας και διαφάνειας.

Τι άλλο θα μπορούσε να φανερώσει άλλωστε ο αποκλεισμός  των μελών των παρατάξεων της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου από μια δημοκρατική διαδικασία που αφορά την αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού.

Μας προκαλούν ερωτηματικά οι λόγοι για τους οποίους προέβη η περιφερειακή αρχή στην συγκεκριμένη απαράδεκτη και καταδικαστέα επιλογή, να αποκλείσει τη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας, που εκπροσωπούν το 45% των κατοίκων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες  από τη συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών της .

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας δεν αποτελούν διακοσμητικό συστατικό και δεν έχουν λόγο και παρουσία μόνο στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.Έχουν παρουσία και λόγο σε όλες τις επιτροπές και τις εταιρίες της Περιφέρειας για να ελέγχουν,  να κρίνουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται  και να καταθέτουν προτάσεις . Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία και η ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση για όσους το έχουν λησμονήσει.  Στη δημοκρατία δεν έχουν θέση οι αποκλεισμοί και η διάλυση αλλά η συνοχή και η σύνθεση. Εκτός και αν η Περιφερειακή αρχή εκτιμά, πως με τους αποκλεισμούς και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά περιφρουρεί την πολιτική και τις αποφάσεις της φοβούμενη την κριτική.

Στη δημοκρατία όμως όπως και στην πολιτική έχει θέση ο διάλογος και ο αντίλογος η κριτική αλλά και η σύνθεση έννοιες που ηθελημένα η σημερινή περιφερειακή αρχή υποβαθμίζει και απαξιώνει. Αυτή η  τακτική της περιφερειακής αρχής θυμίζει άλλες, σκοτεινές εποχές που όλοι νομίζαμε πως είχαν παρέλθει.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ