Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

833

Ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα στις 20:30 το απόγευμα η Ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου το οποίο έλαβε χώρα στην Σύρο.

Μετά την επικύρωση της εκλογής και την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, σύμφωνα με τις υπ’ αριθ. 33/7-11-2023 και αριθ. 45/9-11-2023 (διορθωτική) αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου καθώς και το αριθ. 31769/27-11-2023 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, το νέο περιφερειακό Συμβούλιο ορκίστηκε  στην Ερμούπολη της Σύρου – Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Η ορκωμοσία έγινε με Θρησκευτικό Όρκο και με Δήλωση Πολιτικού Όρκου

Χαιρετισμούς απηύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Δωρόθεος, ο Σεβασμιότατος Καθολικός Επίσκοπος κ.Πέτρος Στεφάνου και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος

Μίλησε για την αναγκαιότητα στήριξης της πολιτείας στην πιο δύσκολη και παράλληλα πιο όμορφη περιφέρεια της χώρας, ενώ ο καθολικός επίσκοπος κ. Πέτρος Στεφάνου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι στην υπηρεσία των πολιτών για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Θεόδωρος Λιβάνιος

Ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου είναι η πιο δύσκολη περιφέρεια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου και έχει ανάγκη στήριξης λόγω της νησιωτικότητας. Γιατί τα νησιά είναι 12 μήνες το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι και οι κάτοικοι χρειάζονται στήριξη για να γίνει η ζωή τους καλύτερη, όπως είπε ,τονίζοντας ότι υπάρχει ήδη στενή συνεργασία με τον Γιώργο Χατζημάρκο.

Ο υφυπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Παππάς

Υπάρχει καθημερινός αγώνας για τους νησιώτες μας, γίνονται σχέδια με όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για το καλό των κατοίκων στα νησιά και ότι το νότιο Αιγαίο είναι η καλύτερη περιφέρεια στην Ευρώπη. Αξίζουν όπως είπε πολλά τα νησιά μας και αυτά θα γίνουν πράξη.

Η Κατερίνα Μονογιού

Υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι δίπλα στα νησιά μας ειδικά στα μικρά κάτι που στο παρελθόν δεν ήταν δεδομένο, ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη φιλία του με το Γιώργο Χατζημάρκο που προέκυψε μέσα από δύσκολες καταστάσεις όπως οι πανδημία και οι φωτιές. Μάλιστα τον χαρακτήρισε … αυτοδιοκητικό δάσκαλο με τον οποίο θα διεκδικήσουν ακόμα περισσότερα.

Γιώργος Χατζημάρκος

ιδιαίτερα συγκινημένος που για τρίτη φορά ορκίζεται ως περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου, στο χαιρετισμό του έκανε λόγο για ευθύνη και εντολή αποστολής, αναφέρθηκε στις επιδόσεις των νησιών και υπογράμμισε τα εξής: «Είναι η συνέχεια μίας πορείας που φέραμε τα νησιά της πάλαι ποτέ άγονης γραμμής που το είχαν ως.. ταμπέλα και αφήγημα κάτι που σκότωνε την προοπτική τους. Τα νησιά της άγονης γραμμής δεν υπάρχουν πια, σήμερα είναι νησιά της πρωτοπορίας και ταξιδεύουν το όνομα της Ελλάδας με πρωτιές. Είμαι υπερήφανος γιατί υποσχέθηκα ένα μόνο πράγμα: δουλειά. Και με αυτό τον τρόπο καταφέραμε πολλά και βάζουμε τον πήχη ψηλά».

Πηγή: protiekdosi.news