back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαγνωστικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) από την Περιφέρεια σε Κάλυμνο και Λέρο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΔιαγνωστικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) από την Περιφέρεια σε Κάλυμνο και Λέρο

Γ. Χατζημάρκος: «Κάθε μέρα παραδίδουμε, νησί νησί, rapid tests στις δομές υγείας για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο των κατοίκων»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παραλαμβάνει αυτές τις μέρες τμηματικές ποσότητες από την μεγάλη προμήθεια διαγνωστικών τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), στην οποία προέβη για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο όλων των κατοίκων και του πιο μικρού νησιού,  και στη συνέχεια τις παραδίδει νησί νησί μέχρι να φτάσουν σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ποσότητες rapids tests παραλαμβάνουν στη Λέρο ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Θεμέλαρος και στην Κάλυμνο ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής. Είχαν προηγηθεί, μετά από τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της  27ης Νοεμβρίου, παραδόσεις για τον προληπτικό έλεγχο χωρίς χρέωση των κατοίκων με διαγνωστικά τεστ αντιγόνου, της ίδιας κατηγορίας με αυτά που χρησιμοποιεί και ο ΕΟΔΥ στους διαγνωστικούς ελέγχους,  στο Καστελλόριζο, την Αστυπάλαια και χθες στην Κάρπαθο και την Κάσο.

«Από τότε που ξέσπασε η αγωνία της πανδημίας, δεν σταματήσαμε ούτε μέρα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε πρωτοβουλίες που δίνουν λύσεις και φροντίζουν τον άνθρωπο. Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, το σχέδιο μας έχει πολλά γρήγορα τεστ. Κάθε μέρα παραδίδουμε, νησί νησί, rapid tests στις δομές υγείας για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο των κατοίκων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Σημειώνεται ότι, εν μέσω του δεύτερου κύματος διασποράς του κορωνοϊού και για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μετάδοσης και διάδοσης του ιού στον πληθυσμό των νησιών, η Περιφερειακή Αρχή έκρινε κατεπείγουσα και επιτακτική την ανάγκη να προμηθεύσει με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 τους αρμόδιους φορείς, για την πραγματοποίηση δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η πανδημία σε όλα τα νησιά, με προτεραιότητα στους κατοίκους των μικρών νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ