back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος Ξενοδόχων Πάτμου: “Απάντηση στις ατεκμηρίωτες και λαϊκίστικες ανακοινώσεις του κ. Τσουκαλά”

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠρόεδρος Ξενοδόχων Πάτμου: "Απάντηση στις ατεκμηρίωτες και λαϊκίστικες ανακοινώσεις του κ. Τσουκαλά"

Του Ιάκωβου Κουτλάκη

Προέδρου της  Ένωσης  Ξενοδόχων  και Μέλος της Τουριστικής   Επιτροπής Πάτμου

Ο κ. Γιώργος Τσουκαλάς είναι  Διευθυντής Παθολογίας και Συντονιστής του Κέντρου Υγείας  Πάτμου και ανέλαβε από πέρυσι  να ανακοινώνει άτυπα  τα τυχόν κρούσματα  COVID της Πάτμου. Αντί λοιπόν να συντάσσει  καθημερινώς ένα σοβαρό και επίσημο Δελτίου Τύπου του Κέντρου Υγείας , όπως  πολλοί του είχαμε ζητήσει, χρησιμοποιεί  ατυχώς  για τον σκοπό αυτό το χρονολόγιο του στο facebook.  Επί πλέον δεν περιορίζεται μόνο σε μια απλή  ενημέρωση, αλλά διανθίζει τα κείμενα του με  θέματα έξω από το αντικείμενο του και με μπόλικη  πολιτική  κομματική προπαγάνδα και με ένα  ύφος  λαϊκού δικαστή, βρίζει , συκοφαντεί πρόσωπα και θεσμούς , διαδίδει fakenews  , δημιουργεί αντιπαλότητες άνευ λόγου  και κυρίως πανικό στον τουρισμό του νησιού.

Στο στόχαστρό του εκτός το Δήμαρχο, έβαλε κι εμένα  ως πρόεδρο των Ξενοδόχων και το ιδιωτικό διαγνωστικό Κέντρο λήψης τεστ ,  με αποτέλεσμα να δημιουργεί  τους τελευταίους 3 μήνες προβλήματα στην ομαλή κατά τα άλλα  τουριστική σεζόν του νησιού.

Έχω χρέος επομένως και οφείλω μιας επίσημης δημόσιας απάντησης  στις  απρέπειες  και επικίνδυνους σχολιασμούς του κ. Τσουκαλά, προκειμένου να πειστεί να σταματήσει.

  • Ιδού δείγματα ανακοινώσεων  κρουσμάτων Covid  μέσω του χρονολογίου του κ. Τσουκαλά.

« θα νοσήσουν όλοι όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι….!»..       « ο ΜΕΘ είναι γεμάτες….»

« 23/8  5 θετικά  σύνολο το τελευταίο 10ημερο    20 »

« 25/8  7 θετικά σύνολο 22 …  »      

« 26/8  12 θετικά σύνολο 38 …  »

« 27/8   11 ενεργά σύνολο  50  …»

 «  30/8    5  σύνολο 60 ……..       »

«  31/8    7  σύνολο  67                      

« 01/9    3   σύνολο    66 …….»

   « 02/9   5   θετικά   σύνολο 75»

Δηλώνει δηλαδή  τα κρούσματα εις το «περίπου»  και πάντα περισσότερα από την πραγματικότητα, την  στιγμή που  ο ΕΟΔΥ δηλώνει πολύ λιγότερα νούμερα .

  • Δεν ενημερώνει πόσοι  και πότε   έχουν αποθεραπευτεί , ούτε τους αφαιρεί από τους ενεργούς θετικούς και δημιουργεί έτσι μία σύγχυση.
  • Δεν αφαιρεί από τους θετικούς, αυτούς που αμφισβητώντας τα ΤΕΣΤ ,  επαναλαμβάνουν την ίδια ή την επόμενη ημέρα τα ΤΕΣΤ και βγαίνουν αρνητικοί.  Εγώ τουλάχιστον γνωρίζω 8 απ αυτούς.
  • Δεν διευκρινίζει ποιοι εκ των θετικών έχουν εμβολιαστεί ή μη.
  • Μαζί με τα νούμερα που παραθέτει,  διανθίζει τις ανακοινώσεις του με κρίσεις και απρεπής σχολιασμούς,  με ύβρις και συκοφαντίες, μ ένα ειρωνικό ύφος και με μπόλικη προπαγάνδα μιας συγκεκριμένης κομματικής  ιδεολογίας  που διακατέχεται , κάτι που είναι απαράδεκτο την στιγμή που μιλάει ως εκπρόσωπος του Κ.Υ Πάτμου και του ΕΟΔΥ.

Η Δεύτερη διαμαρτυρία μου είναι ότι  ο κ. Τσουκαλάς  με αφορμή μιας προσωρινής πρόσκλησης ενός ιδιωτικού  κλιμακίου  λήψης Τεστ Covid  στη Πάτμο, για τους επιστρεφόμενους επισκέπτες του νησιού, έδειξε και  δείχνει ένα ανεξήγητο μένος  προς την πρωτοβουλία αυτή.. Προσπαθεί να ακυρώσει τη λειτουργία του κλιμακίου, με κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα ο τουρισμός του νησιού.

Αντί να χαίρεται που λύσαμε αυτό το πρόβλημα,  λόγω της  αδυναμίας του Κέντρου Υγείας της Πάτμου να αναλάβει  αυτή την υποχρέωση, της έλλειψης  Μικροβιολογικού εργαστηρίου στο νησί και της μη ύπαρξης Κλιμακίου ΕΟΔΥ),  κατηγορεί αόριστα το ιδιωτικό κλιμάκιο  ως εγκληματικό χωρίς να προσκομίζει στοιχεία.  Έγιναν από τρίτους  ύποπτες κατευθυνόμενες  καταγγελίες και όλες έπεσαν στο κενό,    Ταυτόχρονα  κατηγορεί το Δήμαρχο και τους 2 Προέδρους (Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων  Δωματίων)   που το προσκάλεσαν και το εγκατέστησαν ότι είναι συνυπεύθυνοι , χωρίς να λέει σε τι ή να προσκομίσει  έστω ένα στοιχείο για να δικαιολογήσει  τα γραφόμενά του.

Παραθέτω ενδεικτικά προς γνώση όλων , κάποιες από τις επαίσχυντες   «κορώνες» του , παρμένες μέσα από το χρονολόγιο του  στο facebook για να κατανοήσει ο κόσμος  το ποιόν του ανθρώπου..

« Ιδιωτική εταιρεία «κυνηγών κορωναιού το διαγνωστικό»  .

«Εγκληματικό και απαράδεκτο είναι το ιδιωτικό κλιμάκιο».

«Από τους ιδιώτες δεν έχει ανιχνευθεί κανένα θετικό  κρούσμα (ψευδές)».

«στο ιδιωτικό διαγνωστικό γίνονται αρπαχτές».

« τα κρούσματα τα τρώει η μαρμάγκα » .

«Υπόλογοι είναι ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων που το έφεραν». 

« θα νοσήσουν όλοι όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι….!».. « ο ΜΕΘ είναι γεμάτες….»

«Τα δείγματα που πήρε ο Δήμος  μήπως τα πήραν κατά λάθος από το πηγάδι» .

« Να ανασταλεί το θρησκευτικό φεστιβάλ». 

  « Περιμένουμε να ξαναστείλουν τα δείγματα του βιολογικού και όχι του πηγαδιού».

  Τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα έκαμαν λάστιχο η Κυβέρνηση και η Τοπική διοίκηση» κλπ κλπ. 

Η πρώτη μου παρατήρηση σε όλα αυτά είναι η λέξη   ΝΤΡΟΠΗ  για ένα Γιατρό, για ένα Επιστήμονα να χρησιμοποιεί τέτοιο λεξιλόγιο.  Το δεύτερο που θέλω να πω είναι  «Γιατρέ, ονόματα και στοιχεία παρακαλώ,  όχι  λάσπη»,  διότι εάν δεν υπάρχουν στοιχεία  και «οι κρίνοντες κρίνονται…» 

Τρίτον παρατηρούμε ότι αγνοεί τις συνέπειες στον τουρισμό αν τυχόν εκλείψει  από την Πάτμο το διαγνωστικό εξ αιτίας του.  Αγνοεί ότι θα είναι μία  έμμεση  πισώπλατη μαχαιριά  σε κάθε άνεργο του νησιού,  που προσπαθεί να βρει δουλειά, σε κάθε επιχειρηματία  του τουρισμού που προσπαθεί να επιβιώσει , μία υπονόμευση του τόπου   που τον  φιλοξενεί και τον  έκαμε Διευθυντή του Κ.Υ Πάτμου

Και θα είναι πισώπλατη, διότι  θέλοντας να κάνει τον «αγωνιστή του λαού»  , αδιαφορεί ότι  η  παρουσία του ιδιωτικού κλιμακίου  λήψης των ΤΕΣΤ στους επιστρεφόμενους επισκέπτες του νησιού , έσωσε στην ουσία τη τουριστική σεζόν και έδωσε  δουλειά σε εκατοντάδες ανέργους.

Τι θα γινόταν  αν αδιαφορούσαμε να καλέσουμε το κλιμάκιο αυτό , ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα ;  Πόσες χιλιάδες ακυρώσεις  θα είχε το νησί μας εξ αιτίας και μόνο της μη δυνατότητα λήψης των τεστ στη Πάτμο την στιγμή που επίσημα ο ίδιος ως Διευθυντής του Κ.Υ Πάτμου , αρνείται,  να αναλάβει αυτή την υποχρέωση ; Την  στιγμή που  το κράτος βεβαιώνει  ότι είναι αδύνατον να  στήσει  σε όλη την Ελλάδα κλιμάκια του ΕΟΔΥ; Δυστυχώς το αποτέλεσμα αυτό δεν τον ενδιαφέρει.

Και ιδού η υποκρισία του, πριν κληθεί το ιδιωτικό κλιμάκιο. Επισκέφθηκα  προσωπικά τον κ. Τσουκαλά  και του έθεσα ευθέως το θέμα, να αναλάβει το Κ.Υ. τα ΤΕΣΤ των επισκεπτών του νησιού και έλαβα  μία ηχηρή   ΑΡΝΗΣΗ  .  Νομίζω δεν θα  ήταν δύσκολο  στον ίδιο, να αναθέσει σε μια νοσηλεύτρια του Κ.Υ. να κάνει  την δουλειά που κάνει η  ιδιωτική υπάλληλος , δηλαδή 50-80 τεστ στο 8ωρό της.  Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση του καθενός .  

Πέραν αυτών δεν είναι πρέπον  ο κ. Τσουκαλάς  ως  υψηλόβαθμος  δημόσιος λειτουργός ,  Διευθυντής Παθολογίας του Κέντρου Υγείας  Πάτμου να ειρωνεύεται  και να συκοφαντεί δημοσίως τον Δήμαρχο  κι  εμένα. Οφείλει να τηρεί στο ελάχιστο  την δεοντολογία και τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα .

Παρατηρεί κάποιος ότι συχνά αρέσκεται  να αυτοπροβάλλεται  Μειώνοντας   κάθε πρωτοβουλία του  Δήμου, του Προέδρου του Κ.Υ , των Φορέων , των «Φίλων της Πάτμου» και  άλλων  ιδιωτών για την βελτίωση του Κέντρο Υγείας   και ταυτόχρονα  « ηρωποιεί»  τον εαυτό του  ότι τάχα με τους « αγώνες του»  τα έκανε όλα. Αυτός έφερε στη Πάτμο την έγκριση του ξενοδοχείου Καραντίνας,  αυτός έσωσε το νησί από την πανδημία ,  αυτός αναβάθμισε το Κ.Υ,  αυτός έφερε το προσωπικό . Γενικά  ποτέ  δεν εξέλειπαν «οι σωτήρες»  της Πάτμου, τώρα προστέθηκε άλλος ένας.

Οφείλει επομένως  ο  κ. Τσουκαλάς να σταματήσει να προκαλεί, να συκοφαντεί, να διαδίδει ψευδής ειδήσεις και να υπονομεύει τον τουρισμό του νησιού . Να σταματήσει να δημιουργεί συρράξεις άνευ λόγου, να ειρωνεύεται  ανθρώπους που δεν τον ενοχλούν και ας μάθει επί τέλους να συνεργάζεται.

Όποια  κι αν είναι  τα κίνητρά του, γεγονός είναι ότι η φιλήσυχη Πατμιακή  Κοινωνία που τον τίμησε και τον τιμά και έκανε  αγώνες να έλθει στο νησί , σήμερα προσβάλλεται με τα καμώματα του και σύντομα θα δει τις αντιδράσεις του κόσμου.

Αν θεωρεί έπαινό του , να εξαναγκάζει χθες τον Δήμαρχο , σήμερα εμένα και αύριο κάποιον  άλλο να ασχολείται  για τις απρέπειές του , αυτό ας το δουν οι Προϊσταμένες  του Αρχές που κοινοποιείται η παρούσα, οι οποίες οφείλουν να τον εξαναγκάσουν  να ασχολείται  αποκλειστικά με το αντικείμενο του και όχι με  αλλότρια και να κουνάει απρεπώς  το δάχτυλο σε εκλεγμένους από το λαό.                     Αν δεν μπορεί , καλύτερα  να παραχωρήσει τουλάχιστον το αξίωμά του Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Πάτμου σε άλλο ικανότερο και πιο συνεργάσιμο πρόσωπο για το καλό του τόπου.

Ο χρόνος θα δείξει…!


Ιάκωβος Κουτλάκης 

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου

& Μέλος Τουριστική Επιτροπής

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ